Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Sikeres volt a teremhasználati pályázat

Sikeres volt a teremhasználati pályázat

Nyolc pályázó közül hat programtervét fogadta el a pécsi önkormányzat Kulturális Bizottsága, így a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) által meghirdetett teremhasználati pályázat nyerteseiként egy-egy estére térítésmentesen használhatják a Kodály Központot.

A ZSÖK minden évben meghirdeti a pécsi civil szervezetek számára a Kodály Központ térítésmentes használatát biztosító pályázatát. Évente összesen nyolc rendezvényt tud így befogadni a létesítmény, de korábban két szervezet már kapott erre jogot, ezért ezúttal hat egészestés, a nagytermet megtöltő, professzionális programot tudott támogatni a bizottság.

– Nagyon színvonalas pályázatok érkeztek, amelyek közül nehéz volt választani. Végül a ZSÖK szakmai javaslata alapján a Kulturális Bizottság azoknak a programoknak a megvalósítását támogatta, amelyek esetében garantált, hogy meg tudják tölteni a Kodály Központ nagytermének nézőterét. A támogatásból ezúttal kieső két szervezet közül az egyik a nemzetiségi program keretében juthat bemutatkozási lehetőséghez, míg a másik pályázónak a kisebb befogadóképességű E78 terem kedvezményes bérleti lehetőségét kínáltuk fel. Örülök annak, hogy a teremhasználati pályázat ilyen népszerű, mert így olyan civil szervezetek is méltó környezetben szervezhetnek művészeti programot, amelyek enélkül a pályázat nélkül nem juthatnának be a Kodály Központba – foglalta össze Horváth Tamás, a Kulturális Bizottság elnöke.

2023-ban így jubileumi kulturális műsort mutathat be a Janus Pannonius Alapítvány és a Leöwey Táncegyüttes, míg jótékonysági estet tarthat a Pécsi Jótékony Nőegylet és a Kerek Világ Alapítvány. Rajtuk kívül a Baranya Megyei Harmonikásokért Egyesület és a Vizin Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, valamint egy korábbi döntés alapján a TANAC Kulturális Egyesület, illetve a Zeneszív Közhasznú Egyesület kapott egy-egy estét Pécs ikonikus kulturális épületében.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata