Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Szalai Péter vehette át a Pécsi Felsőoktatásért sajtódíjat

Szalai Péter vehette át a Pécsi Felsőoktatásért sajtódíjat

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa 2000 óta minden esztendőben a „Pécsi Felsőoktatásért” sajtódíjjal ismeri el egy-egy olyan médiamunkatárs vagy sajtóorgánum munkáját, aki vagy amely hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén Szalai Péter, az ATV szerkesztő-riportere érdemelte ki a díjjal járó oklevelet és az egyetem címerével ellátott arany kitűzőt.

Immár huszonkét éves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi Sajtószalon, melyen lehetőség nyílik a sajtó munkatársai számára kötetlen hangulatban, közvetlen hangnemben beszélgetni az egyetem vezetőivel és a sajtókapcsolatokért felelős munkatársakkal. Az elmúlt két évben a pandémia miatt nem volt lehetőség megtartani az eseményt, de idén újra együtt lehetett értékelni az évet a megszokott körben.

A vendégek megtekinthették az Universitas Televízió összefoglalóját az év kiemelkedő sikereiről, eredményeiről, majd Miseta Attila professzor, az intézmény rektora értékelte az esztendőt. A rektor kiemelte, hogy a számos siker között szívéhez közel álló az egyik legfrissebb eredmény, nevezetesen, hogy a sport tekintetében valamennyi hazai egyetemet maga mögé utasította a PTE, valamint az a bravúr, hogy a pécsi egyetem lett a világ 21. legzöldebb egyeteme, szintén megelőzve minden magyar felsőoktatási intézményt.

Az Adventi Sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj nyertesét, melyet a PTE Szenátusának egyhangú döntése értelmében Szalai Péter érdemelt ki. Az ATV szerkesztő riportere az elmúlt években számos alkalommal számolt be a televízió nézőinek a Pécsi Tudományegyetem kutatásairól, tudományos eredményeiről, illetve szólaltatta meg a PTE szakembereit a közérdeklődésre számot tartó témákban.

Az esemény Csicsics Kata, a PTE angol-ének-zene szakos, végzős hallgatójának ünnepi műsorával zárult, aki igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a PTE Adventi Sajtószalon vendégei számára.