Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Egyéb hírek / Tovább fertőz a koronavírus Pécsett

Tovább fertőz a koronavírus Pécsett

Újabb óvodákban jelent meg a fertőzés az elmúlt napokban. A Dél-Kom NKft. Siklósi úti ügyfélszolgálatának munkatársai is karanténba kerültek a vírus miatt.

Több munkatárs is karanténba került a Dél-Kom NKft. Pécs, Siklósi út 58. szám alatt működő ügyfélszolgálati irodájában, miután két kollégáról a napokban beigazolódott, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést. Az érintett ügyfélszolgálat várhatóan november 5-ig, péntekig zárva tart. A cég a megkereséseket írásban a email címen, telefonon a 72/805-410-es számon várja. Személyes ügyintézés esetén a Pécs, Búza téri ügyfélszolgálatot lehet felkeresni.

A további fertőzések megelőzése érdekében az ügyfélszolgálaton az ügyfelek csak korlátozott számban tartózkodhatnak egyidőben. Az ügyintézők egyszerre kizárólag egy ügyfelet fogadhatnak, várakozni az ügyféltéren kívül lehet. Belépéskor az ügyfeleket kérik, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, az épületen belül pedig viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

A BIOKOM NKft. a Siklósi út 52. sz. alatti és a Pécsi Köztemető Siklósi út 43. sz. alatti ügyfélszolgálati irodáiban is javasolja a maszkhasználatot. A védőeszközt biztosítják azoknak, akik nem hoztak magukkal, de használni szeretnék.

További fertőzöttek a pécsi óvodákban

A Keleti Városrészi Óvoda Dr. Majorossy Imre Utcai Tagóvodájában az egyik szülő pénteken késő délután jelezte, hogy gyermeke koronavírus-tesztje pozitív lett. A gyermek 2021. október 26-án volt utoljára az óvodában. A tagóvoda az őszi iskolai szünet miatt csak egy összevont csoporttal működött, 11 gyermek vette igénybe az ellátást. A 11 gyermeket a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezte.

A Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai székhelyintézményében szombaton újabb dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. A dolgozó 2021. október 27-én volt utoljára az óvodában, de aznap nem gyermekcsoportban látta el feladatait, ezért csak ő került karanténba, további intézkedést a hatóság nem tartott indokoltnak. Ebben az intézményben jelenleg 3 munkatárs és 11 kisgyermek van karanténban.

A Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai Tagóvodájában 2021. október 29-én nevelés nélküli munkanap keretében külsős előadó tartott elsősegélynyújtó tanfolyamot az intézmény óvodapedagógusainak. Az előadó szombaton jelezte az óvoda vezetőinek, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Az előadáson részt vevő pedagógusok közül nyolc főt, azokat, akik eddig nem vették fel az oltást, a hatóság járványügyi megfigyelés alá helyezett.

A karanténnal nem érintett gyermekek számára valamennyi érintett pécsi óvoda biztosítani tudja az ellátást.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata