Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Új és régi-új vezetők a PTE-n

Új és régi-új vezetők a PTE-n

Július 1-től ismét Miseta Attila János professzort nevezte ki a köztársasági elnök a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektori posztjára. A vele készült friss interjú az új ciklus terveiről mától elérhető az UnivPecs.com oldalon. Emellett az egyetem két karán lett új dékán július 1-től, míg az orvoskaron a korábbi dékán kapta meg ismét a bizalmat a Kari Tanácstól, és így a kinevezését a rektortól.

Mint ismeretes, Novák Katalin köztársasági elnök dr. Miseta Attila János egyetemi tanárt 2022. július 1-től 2026. június 30. napjáig megbízta a rektori feladatok további ellátásával. A rektor tehát marad, de számos változtatást, újdonságot kíván bevezetni a PTE még hatékonyabb működése érdekében, mely tervekről az UnivPecs.com oldalnak nyilatkozott először. A teljes interjú itt érhető el: https://univpecs.com/egyetemi_elet/kihivasok_utan_kihivasok_elott

2022. július 1-jétől új dékán vezeti a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát Dr. Takács András egyetemi tanár személyében. Dr. Schepp Zoltán 7 év után köszönt le posztjáról június 30-án a “Pécsiközgáz” hagyományos évzáró ünnepségén. Dékáni vezetői megbízatása alatt jelentős fejlődést és kimagasló eredményeket ért el a Kar szinte minden területen. Az országban másodikként szerzett 2019-ben EFMD nemzetközi akkreditációt az angol nyelvű Gazdálkodási és menedzsment szak, amivel felkerült a képzés a nemzetközi felsőoktatás térképére. Fontos megemlíteni a nemrégiben átadott MTA kiváló kutatóhely címet is, ami a Kar kutatói munkájának igen rangos elismerése. A szakmai munka mellett ebben az időszakban újult meg teljesen a Kar Rákóczi úti épülete, amely magában foglalta a korszerű épület- és oktatástechnológia kiépítését is. Dr. Takács András korábban oktatási dékánhelyettesként vette ki részét a vezetői feladatokból, így személyében tapasztalt, az intézményvezetési feladatokat átlátó új dékánt kapott a PTE Közgazdaságtudományi Kar. 

A jubiláló Természettudományi Kar (TTK) dékáni feladatainak ellátásával a Földrajzi és Földtudományi Intézet tanszékvezető egyetemi docensét, Dr. Trócsányi Andrást bízta meg a rektor, aki a leköszönő Horváth Attila professzort váltja kari vezetőként. „Mit várhatunk a Tóth József professzor 1997-es rektori kinevezése óta első geográfus dékántól? Hallgatóbarát attitűdöt, a kar szolgáltató jellegének megerősítését, a korszerű menedzsment néhány elemének meghonosítását a vezetésben, és konfliktushelyzetben olyan megoldások szisztematikus keresését, amelyek minden érintettnek elfogadhatóak” – írta erről a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet honlapja.

Az Általános Orvostudományi Karon a korábbi dékánt, Nyitrai Miklós professzort nevezte ki újabb négy évre a rektor. A pályázati kiírásra a megadott határidőig egyedül ő adta be a pályázatát a dékáni pozícióra, amit június elején mutatott be a Tanári Testületi ülésen és az összdolgozói értekezleten, majd az Igazgatói Értekezlet és a Kari Tanács véleményezte, titkosan szavazott róla, és nagy többséggel támogatta. A tanácstagok szavazatai nyomán a rektor döntött a személyéről, és július elsejével kinevezte dékánnak a következő négy évre is. Nyitrai Miklós pályázatának részletei, a karral kapcsolatos jövőbeni tervei itt olvashatóak: https://aok.pte.hu/hu/dokumentum/32813

2022.07.11.