Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Új közbeszerzés – nyitva marad a Sportcsarnok

Új közbeszerzés – nyitva marad a Sportcsarnok

A pécsi városvezetés ragaszkodik a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújításához, és ahhoz is, hogy ez semmivel se kerüljön többe a pécsi adófizetőknek a szükségesnél. Éppen ezért a létesítmény felújítására kiírt második körös közbeszerzést érvénytelenítettük, és rövidesen újat írunk ki. A csarnok korlátozásokkal, de nyitva lesz a felújítási munkálatok kezdetéig.

Pécs önkormányzata eltökélt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújításában, ezt a törekvést az Európai Unió pályázati forrással támogatja. A cél érdekében legutóbb 2022 tavaszán írt ki közbeszerzést a pécsi önkormányzat. Az ezen nyertes cég pályázatát az ezt elbíráló központi hatóság formai okokra hivatkozva érvénytelenítette. A második helyen szereplő pályázó viszont 200 millió forinttal drágábban végezte volna el ezt a munkát. A kormányzat a plusz költségeket nem kompenzálja.

Pécs önkormányzata azonban nem hajlandó lemondani sem a fejlesztésről, sem pedig a pécsiek adóforintjairól. Ennek érdekében az előző eljárás érvénytelenítéséről november 29-én, kedden hozott döntést a pécsi önkormányzat Költségvetési és Gazdasági Bizottsága. Ugyanez a testület soron következő, jövő keddi ülésén dönt arról, hogy újabb közbeszerzési eljárást indít a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújítása tárgyában.

A tervek szerint az eredetileg január elejétől tervezett felújítás így várhatóan májusban kezdődhet, és a munkálatok előreláthatólag őszig tartanak.

A PSN Zrt. a munkálatok kezdetéig, figyelembe véve a kormány elvárásait az energiafelhasználás csökkentésére, valamint a pécsi sportegyesületek igényeit a teremhasználatra, korlátozásokkal ugyan, de nyitva tartja a pécsi sportcsarnokot. Azt, hogy a sportcsarnok mely napokon és milyen időszakokban lehet nyitva, a PSN Zrt. vezetése határozza meg, az erről szóló egyeztetések megkezdődtek. 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata