Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Új zöldbiztost választ a pécsi önkormányzat

Új zöldbiztost választ a pécsi önkormányzat

A Kóbor József lemondásával megüresedett zöldbiztosi posztot Sajgó György töltheti be, ha a közgyűlés kedden megválasztja. A pécsi önkormányzat környezetvédelmi és fenntarthatósági megbízottja nem kap díjazást.

A pécsi önkormányzat vezetése elkötelezett a fenntartható fejlődés és a klímavédelem mellett. Sikeres pályázatunk eredményeként Pécs bekerült az Európai Bizottság NET Zero Cities-programjába, amelynek célja a klímavédelemben élen járó városok támogatása azért, hogy a többi európai város számára mintavárossá váljanak a kibocsátás-csökkentés és fenntarthatóság területén.

Meggyőződésünk, hogy a pécsi önkormányzat fejlesztéseinek figyelembe kell vennie a klímavédelmi szempontokat. Ezek érvényesítése érdekében fontos, hogy az önkormányzat fejlesztési projektjeit a környezetvédelmi és fenntarthatósági megbízott koordinálja.

Dr. Kóbor József 2023. augusztusában lemondott erről a tisztségéről, döntését tudomásul vettük. Feladatait azonban a jövőben is ugyanolyan fontosnak tartjuk, mint kinevezésekor. Éppen ezért azt javasoljuk a pécsi közgyűlésnek, hogy keddi ülésén Sajgó György személyében új zöldbiztost válasszon meg.

Sajgó György maga jelezte, hogy szívesen vállalná a pécsi önkormányzat zöldbiztosi feladatait. Frakcióvezető úr, a város legnagyobb kiterjedésű zöldterületének választott képviselője, fontosnak tartja és eddigi képviselői tevékenysége során kiemelt figyelmet fordított a klímavédelemre és a fenntarthatóságra. Számos esetben hívta fel ezeknek a szempontoknak az érvényesülésére a közgyűlés figyelmét.

A pécsi önkormányzat környezetvédelmi és fenntarthatósági megbízottja feladatai ellátásáért nem részesül díjazásban.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata