Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Újabb park szépül meg

Újabb park szépül meg

Megkezdték a BIOKOM NKft. munkatársai a Melinda-park felújítását. A közkedvelt kertvárosi szabadidőparkban a Pintér János Parkmegújítási Program keretében egyebek között növelik a zöldfelületek nagyságát, felújítják a játszóteret és egy mini ökoparkot is kialakítanak.

– A Melinda park általános állapota jelentősen leromlott az elmúlt években, mert az üzemeltetést végző civil szervezet nem látta el megfelelően a park karbantartását. Még tavaly döntött a közgyűlés arról, hogy újra a pécsi önkormányzat veszi kezelésébe a területet, így megnyílt a lehetősége annak, hogy a BIOKOM elvégezze a szükséges felújítási munkálatokat. Biztos vagyok benne, hogy a képviselői keretemből is támogatott parkmegújítás eredményeként a korábbinál is vonzóbb lesz a megszépült terület, és nemcsak a közeli tömbök lakói, hanem valamennyi pécsi kikapcsolódását szolgálja majd – fogalmazta meg Fürj Csaba, a terület önkormányzati képviselője.

A munkálatok december 1-jén kezdődtek meg. Elsőként elbontják a leromlott állapotú, funkciójukat vesztett burkolatokat, amelyek helyét parkosítani fogják. Bizonyos helyeken az aszfaltburkolatot díszkőre cserélik, és lesznek olyan járdaszakaszok is, amelyek új aszfaltburkolatot kapnak. Összesen mintegy 5000 négyzetméternyi területen lesz füvesítés, emellett 30 fát ültetnek, és 250 négyzetméteren vegyes cserje és virágágyi felületeket alakítanak ki, miközben az inváziós gyomfákat és az elvadult bozótokat eltávolítják.

– Megújul a parkban található játszótér is, ahol a jelenlegi, már nem szabványos, cserére szoruló játékelemeket elbontjuk és a helyére egy kombinált játékot építünk be, a gyerekek nagyobb biztonsága érdekében ütéscsillapító felülettel. Emellett új attrakció lesz egy csúszó-kötélpálya létrehozása. Az épület déli oldalán lévő asztal-pad garnitúrákat felújítjuk. A park nyugati felén asztal-pad garnitúrákkal bővített tűzrakóhelyeket hozunk létre, mellette pedig egy kis focipályát is kialakítunk 2 kapuval, aminek köszönhetően egy új természetközeli közösségi tér jön létre a parkon belül. A park dél-nyugati részén létrehozunk egy mini ökoparkot, információs táblákkal ellátott tanösvénnyel és rovarhotellel – foglalta össze Meixner Barna, a BIOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.  

A munkálatok várhatóan 2023 tavaszán fejeződnek be.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata