Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Újabb parkolókat építünk

Újabb parkolókat építünk

Négy helyszínen kezdődnek hamarosan parkolóépítési munkálatok Pécsett, a munkaterületeket hétfőn adtuk át. A tavaly elkészült 30 új kertvárosi parkolóhely után nyárra további 43 új parkolót létesítünk a városban.

Többször jelezték már a környéken élők, hogy a Boros István utcában nincs hová parkolni az autókkal, és szeretnék, ha az önkormányzat bővítené a parkolóhelyek számát. Egy éve már készült itt néhány új parkolóhely, egyúttal megterveztettünk és engedélyeztettünk további 13 darab új várakozóhelyet. Ezek kivitelezése készül el idén. Tavaly év végén egyébként a közeli Littke József utcában is a lakók kérésére építettünk 14 parkolóhelyet, míg a Nagy Ferenc téren 16 új várakozóhelyet hoztunk létre, mindkét helyszínen napelemes kandelábereket is telepítettünk – foglalta össze Dr. Schmuck Roland, a körzet önkormányzati képviselője.

A Boros István utca mellett két további kertvárosi helyszínen létesülnek új parkolók. A Nagy Imre utcában, a népszerű cukrászda közelében 12 új parkolót építünk idén, míg a Fülep Lajos utcában a meglévő parkolót bővítjük további 6 hellyel.

Kinőtte a közeli cukrászdába érkező forgalom a meglévő parkolóhelyeket, ezért a Hársfa úton 5 új várakozóhelyet alakítunk ki. Ezzel nemcsak a vendéglátóhelyre érkező pécsiek kényelmét szolgáljuk, hanem a környék közlekedésbiztonságát is növeljük, mert így már nem kell az út szélén várakozni a vendégeknek – mondta el Horváth Tamás a terület önkormányzati képviselője.

A négy helyszínen összesen 43 darab új parkolóhelyet létesítünk. A parkolókat a BIOKOM NKft. építi. Mindenhol szilárd burkolatú várakozóhelyek létesülnek, közvilágítással. Az új parkolókat várhatóan nyáron vehetik birtokba a pécsiek.

A parkolólétesítés ezzel nem ér véget, mivel nemrég négy további helyszínen kezdődött meg új várakozóhelyek tervezése és hatósági engedélyeztetése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata