Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Újrahasznosítás Világnapja

Újrahasznosítás Világnapja

A PTE Zöld Egyetem az Újrahasznosítás Világnapja alkalmából kitelepülés-sorozatot szervezett, amelynek fókuszban az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés állt. A ’Legyél te is válogatós!’ felhívásához a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája is csatlakozott, így a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar aulájában a 8.b osztály vidám divatbemutatójával indult a Zöld Egyetem kitelepülése március 13-án.

Az Újrahasznosítás Világnapja 2018 óta március 18-a, amelynek célja, hogy a Föld értékes természeti erőforrásainak megőrzésére hívja fel a figyelmet. A PTE Zöld Egyetem ennek apropóján a hét folyamán kitelepüléseket szervez az egyetem karain ’Legyél te is válogatós!’ mottóval. A program keretében a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája is meghívást kapott, amely 2016 óta viseli az ökoiskola címet, ahol mind a dolgozók, mind a diákok kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatos szemléletmód kialakítására és annak betartására.

 A látványos Gicci Ricci Öko Fashion Show divatbemutatón a kreatív ruhák mindegyike a diákok önálló munkájának eredménye, és az újrafelhasználás jegyében készült. 

A PTE Zöld Egyetem kitelepülésének fő fókuszában ez alkalommal két téma áll: a Szelektív hulladékgyűjtés és Használt sütőolaj gyűjtés. A ’Legyél te is válogatós!’ kampány célja egyetemi polgárok figyelmének felkeltése az újrahasznosítás fontosságára, illetve

 annak a szemléletnek a terjesztése, hogy a hulladékra erőforrásként tekintsenek. 

Gyűjtsük együtt a használt sütőolajat is, mert cseppet sem mindegy, hová kerül. Akik a kitelepülés napján használt sütőolajat bedobnak a PTE használt sütőolaj-gyűjtőbe és az arról készült fotót bemutatják a standnál, apró ajándékban is részesülnek majd.

PTE használt sütőolaj gyűjtőpont térkép »

https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1JKCaKEAHaAxlWfq_Po2r1x2ZT5ADrdE&ehbc=2E312F