Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Vállalati szakembereket díjaztaka PTE KTK-n

Vállalati szakembereket díjaztaka PTE KTK-n

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a szoros kapcsolatra vállalati partnereivel. A kar hitvallása, hogy az igazán hasznos és értéket teremtő céges együttműködések kétoldalúak legyenek, így olyan cégekkel keresik elsősorban a kapcsolatot, amelyek komoly hozzáadott értékkel bíró aktivitásokkal emelik a pécsi közgazdászképzés hírnevét és egyúttal a regionális és országos impaktját.

Számos közösen megvalósított program fémjelzi ezeket az együttműködéseket, amelyeket a Kar Alkalmazott Tanulások Központja irányít. Ilyen az iExpo több, mint 80 céges szakértővel, a Hackathon versenyek, vállalati előadások hosszú sora, szakmai gyakorlati helyek biztosítása és a céges szakemberek részvétele a záróvizsga-bizottságokban.

A fenti együttműködések pozitív tapasztalatai, a nemzetközi akkreditációs elvárások és az a törekvés, hogy a kar minél jobban felkészítse a hallgatóit a valós céges világ kihívásaira, hívta életre az elismert vállalati szakemberekből álló Kari és Intézeti Tanácsadó Testületeket. Idén júniusban került sor ismét az Intézeti és Kari Tanácsadó Testületi ülésekre, amelyeken a kart érintő fontos témák kerültek górcső alá. Az üléseken szó esett többek között a mikrotanúsítványt adó képzésekről, a regionális impaktmérés lehetőségeiről, valamint a tantervek átalakításáról is.

Az üléseket megelőző fogadás keretein belül ismét átadták az Executive Fellow díjakat, amely elismerésben azok a kiemelkedő vállalati partnerek részesülhetnek, akik jelentősen hozzájárultak az egyes intézetek oktatási, kutatási és innovációs tevékenységéhez, ezáltal növelve a kar által végzett szakmai munka társadalmi-gazdasági hatását és hasznosságát.

Idei díjazottak:

Balázs Krisztián

Hoffmann Tamás

Balatoni András

Kutyáncsánin Jevrem

Kocsis Mátyás

Novák Miklós

Handó János