Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
HOPPLA nyomában sétaút
Kezdőlap / Élmények / HOPPLA nyomában sétaút

HOPPLA nyomában sétaút

Kétféle pécsi szülő létezik, aki tudja, ki Hoppla, és aki meg fogja tudni gyermeke 3-6 éves kora között, hogy ki is az a híres pécsi nyuszi. 

Rengeteg csodás helyet rejt a város, amit érdemes mindenkinek a saját szemével látnia. Mutatunk nektek a pár izgalmas helyet az igazi „hoppla útvonalról”, ami mindennap, minden időben tartalmas szórakozást nyújthat az egész család számára. 

Egy kis útbaigazító segítség 😊

Zsolnay Kulturális Negyed, Bóbita Bábszínház. Kellemes zöldövezet, a gyerekek szerint szuper játszótérrel, izgalmas előadásokkal és finom sütivel (az anyukák szerint kiváló kávéval!).

Visszafelé a Zsolnay Negyedből kipróbálhatjuk mindenki nagy kedvencét, a városnéző kisvonatot. De ne lepődjünk meg, ha most nem a hörcsög vezeti majd.

Megérkezve a belvárosi forgatagba mindenképp érdemes útba ejteni a csodálatos Székesegyházat, a Káptalan utcán átsétálva a Széchenyi teret, a Dzsámit, ami magában egy szelet történelem egy kis tudománnyal és kultúrával megfűszerezve.

Tettye téri romok, Pintér Kert: különleges virágok, még különlegesebb szobrok a hatalmas fák árnyékában. A romok önmagukban minden gyerek számára sok titkot rejtenek, a legizgalmasabb „játszótér” mindegyik között.

Kedves Szülők, megpihennétek a játszóterezés után? Keressétek meg a Tüke Borházat, ahol egy pohár csodás pécsi fehérbor, esetleg egy finom étel vagy kávé társaságában ki lehet pihenni a fáradalmakat.