Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Könyvtár
Kezdőlap / Élmények / Könyvtár

Könyvtár

Csorba Győző Könyvtár

A Csorba Győző Könyvtár hat fiókkönyvtárral (Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Belvárosi Fiókkönyvtár, Kertvárosi Fiókkönyvtár, Csipkefa Gyermekkönyvtár, Minerva Fiókkönyvtár, Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár) és három KönyvtárPonttal (Kistamás Gyula KönyvtárPont, Kossuth KönyvtárPont, Pécsbányai KönyvtárPont) áll a pécsi olvasók rendelkezésére.

Pécs lakossága mellett a Csorba Győző Könyvtár Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerén (röviden: BKSzR) keresztül a megyében összesen 285 település olvasóinak biztosítja a kulturális esélyegyenlőség lehetőségét a legkorszerűbb könyvtári és információs szolgáltatások elérhetővé tételével. Az 1-es és 2-es könyvtárbuszokon az érdeklődők adatbázisokat, könyvtári katalógusokat érhetnek el, illetve kérésre a Tudásközpont több mint egymillió dokumentumából is választhatnak.

Pécs város fiókkönyvtárairól bővebb információk olvashatók a Csorba Győző Könyvtár honlapján.

Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

A Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont önálló intézményi keretek között működik könyvtári szolgáltatásintegráció megvalósításával. Ennek megfelelően a könyvtárak együtt működtetik olvasószolgálati osztályaikat, és közös könyvtári adatbázist használnak az olvasók és a kölcsönzések nyilvántartására. Az integrált gyűjtemény kb. egymillió egységet számláló dokumentum állománnyal, valamint számítógépes adatbázisokkal várja az érdeklődőket.

A Tudásközpont modern és tágas olvasótereiben közel kétszázan tudnak egyszerre tanulni. A könyvtárban összesen 630 ülőhely és 380 számítógép található, ezeken kívül Wifi-n is lehet internetezni, adatbázisokat használni. Valamennyi szinten van lehetőség fénymásolásra, szkennelésre és nyomtatásra. A Tudásközpontban automata kölcsönző és könyvvisszavevő gépek működnek.

Az épületben kávézó és étterem működik, emellett itt található a Dialóg Campus Könyvesbolt és a Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda is. A könyvtár virtuális szolgáltatásai a nap 24 órájában elérhetők. Az online katalógusban bárki otthonról is böngészhet. A Csorba Győző Könyvtár Házhoz megy a könyvtár! szolgáltatása azok számára nyújt segítséget, akik betegségük miatt ideiglenesen vagy akár hosszabb ideig személyesen nem tudnak eljutni a könyvtárba.

Beiratkozás:

A beiratkozást követően az olvasó nemcsak a Tudásközpont, hanem – külön regisztrációt követően – a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont teljes hálózatának szolgáltatásait is igénybe veheti.