Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Lauber Dezső Sportcsarnok
Kezdőlap / Élmények / Lauber Dezső Sportcsarnok

Lauber Dezső Sportcsarnok

A Lauber Dezső Sportcsarnok a pécsi sport egyik központi színhelye, hiszen a sportcsarnok ad otthont az ország legeredményesebb vidéki női kosárlabdacsapatának, a magyar női első osztályban szereplő Pécs 2010-nek. A hölgyek mellett a szintén a legmagasabb osztályban szereplő férfi kosárlabdacsapat, a PVSK-Pannonpower és az NB I-es kézilabdacsapat, a TM-Line-PTE-PVSE is a pécsi sportcsarnokban rendezi a hazai mérkőzéseit.

A sportesemények mellett egyéb nagyszabású rendezvényeket is tartanak az épületben. Olyan neves előadók, mint a Neoton, a Republic, Demjén Ferenc  vagy Ákos és több tehetségkutató műsor szereplői is koncerteztek már a csarnokban. Emellett itt tartott előadást 2008-ban Ole Nydahl buddhista láma is.

A csarnok előtt áll a hatvanhétszeres magyar válogatott kosárlabdázó, Horváth Judit emlékére 2004-ben állított szobor, amelyet a Kosárlabdázónő névre kereszteltek.

1873 óta volt ugyan Pécsett egy kis méretű sportcsarnok, de egy új létesítmény gondolata már az 1960-as években megfogant. Az új épületet végül 1976-ban adták át, a csarnok új nevét 1997 óta viseli.