announcement
Pécsi útfelújítások 2023Megnézem
Advent 2023Megnézem
Műteremlakás pályázati felhívás
Kezdőlap / Városi élet / Városi pályázatok / Műteremlakás pályázati felhívás

Műteremlakás pályázati felhívás

Az önkormányzati tulajdonban lévő műteremlakások bérlőit a műteremlakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 15/1995. (XII. 29.) MKM rendelet alapján az OMSZI Nonprofit Kft. jelölte ki nyilvános pályázat alapján. A rendelet jelenleg módosítás alatt áll, hatályba lépését követően az OMSZI helyébe miniszteri döntés alapján a Ludwig Múzeum lép, amely változatlan tartalommal fogja folytatni a korábbi gyakorlatot. Az ügyintézést az intézmény szervezeti egysége, az Alkotóművészeti Koordinációs Iroda végzi.

Az időszakos pályázati kiírásokra minden olyan képzőművész, iparművész, illetve fotóművész pályázhat, aki önálló művészeti tevékenységgel rendelkezik.

A pályázatokat az intézmény a pályázatok elbírálására létrehozott – a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, valamint a kulturális tárca által delegált, a kulturális miniszter által kinevezett tagokból álló – Alkotóművészeti Műteremlakás Bizottság javaslatának figyelembevételével bírálja el. (A bizottság eseti tagja az érintett tulajdonos önkormányzat képviselője is).

A pályázatok beadásának határideje: 2023. október 15.

Részletes tájékoztató, letölthető dokumentumok helye: https://alkotomuveszet.com/muteremlakasok/