Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Városi élet / Fejlődő Pécs / Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. / Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2015. (XI.3.) számú, a városfejlesztéshez és a városrehabilitációhoz kapcsolódó egyes feladatok ellátásáról szóló rendelete alapján megkötött közfeladatellátási szerződés alapján a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. Pécs városa életében egyszerre játszik szerepet a különböző pályázatok alapján megvalósítandó projektek előkészítése és teljes körű megvalósítása, valamint utógondozása terén. A Város európai uniós, illetve más forrásból (pl. EFOP, GINOP, IKOP, KÖFOP) megvalósuló fejlesztéseinek menedzsmentjét és lebonyolítását a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaságaként látja el. Valamennyi feladatot figyelembe véve a Társaság tevékenysége így párhuzamosan legalább 90–100 projekt kezelésére terjed ki.

A Társaság részt vett az Európa Kulturális Fővárosa program, közel 35 milliárdos fejlesztési projektjeinek előkészítésében, illetve megvalósításban. Az Önkormányzat az Európa Kulturális Fővárosa program fejlesztési eredményeinek és a megvalósítás során szerzett tapasztalatok alapján bízta mag a Társaságot Pécs városfejlesztési és városrehabilitációs feladatainak ellátásával.

A Társaság az elmúlt tíz évben közel kétszáz projekt előkészítésében és megvalósításában vett, illetve vesz részt. Jelenlegi tevékenységének fő iránya a 2014–2020 közötti uniós pénzügyi ciklus – közlekedésfejlesztési, energetikai korszerűsítési, turisztikai fejlesztési, szociális városrehabilitációs, stb. – pályázatainak gondozása. 2020 június végéig a Társaság munkatársai összesen 30,546 milliárd forint támogatást hívtak le a város számára, biztosítva a fejlesztési beruházások megvalósíthatóságát. A Társaság feladata a 2021–2027-es uniós ciklus pályázatainak előkészítése is.

A Társaság a fentiek mellett ellátja a korábbi fejlesztési projektek zárásával, elszámolásával, utógondozásával kapcsolatos feladatokat, új nemzetközi együttműködéseket készít elő, részt vesz a városi befektetés ösztönzési feladatok koordinálásában, valamint további nem uniós forrásból megvalósuló projektek előkészítését és lebonyolítását is elvégzi.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által előkészített, megvalósított, illetve megvalósítás alatt lévő fejlesztésekről, pályázatokról a „Projektek” menüpontban találhat folyamatosan frissülő információt.

Futó és elkészítendő projektekről bővebb információ a társaság oldalán olvasható: https://www.pvfzrt.hu/hu/projektek