Május első hétvégéjén ismét friss kenyér és illatos kávé tölti meg a levegőt Palkonyán, ahol a kovász, a kézműves pékség és a minőségi kávé kerül a középpontba. A rendezvény egy egész napos gasztronómiai kalandot kínál a tavaszi hosszú hétvégén, a vidéki hangulat, finom falatok és kulisszák mögötti élmények jegyében.
Programhelyszínek és kínálat:
– PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely – házi készítésű péksütemények
– 14:00 – Palkonyha Pékműhely bemutató – betekintés a kenyérsütés folyamatába
– Vaj Bisztró és Vendégház – vendég: Orma Pékség
– Blázsovics Borterasz – vendég: Happy Vekni
– 10:00 – Kovászos kenyér workshop, ahol a résztvevők:
• elsajátíthatják a kovászos kenyér készítésének alapjait
• gyakorolhatják a dagasztást, hajtogatást és bevágási technikákat
• szakajtóban hazavihetik saját kenyerüket, amely másnap kisüthető
• részt vehetnek közös bagett- és focaccia sütésen és kóstoláson
• kovászt is vihetnek haza
– Trifla Kóstolóház – vendég: Esspressoshop.hu
• olasz kávékóstoló
• Alessi design kotyogós kiállítás és vásár
További részletek a programról: https://palkonya.hu/kenyer-es-kave-illata-2025/
A program folyamatosan frissül, érdemes követni az eseményt. A látogatók egy nyugodt, élményekkel teli nap részesei lehetnek, ahol a kenyér és a kávé illata lengi be Palkonya gasztrofaluját.