Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Városi élet / Ez Pécs / Városháza Torony kiállítás / Városháza Torony Kiállítás

Városháza Torony Kiállítás

Köszöntjük a Városháza Torony Kiállítás regisztrációs oldalán!

Ezen az exkluzív torony-kiállításon ismerhetjük meg az idén 117 éves pécsi városháza történelmét.

A rendkívüli, 2+1 szintes kiállítás a pécsi városháza tornyában található a Széchenyi tér 1. szám alatt. A kiállítás mélységében foglalkozik az elmúlt több mint háromszáz évben épült városháza épületekkel és azok legendás tornyának céljával, jelentőségével, harangjátékával. A kiállítás első szintjén a belváros jelentős épületeinek múltbéli és jelenlegi formája is megismerhető. A tárlatot a csodálatos pécsi panoráma koronázza meg, melyet a résztvevők az utcafronthoz képest 223 lépcsőfok magasságából, a torony legfelső szintjén található erkélyről élvezhetnek.

Az érdeklődők előre meghirdetett városi eseményeken, valamint egyéni regisztrációt követően tekinthetik meg ingyenesen az épület és a torony történelmét bemutató tárlatot.

Valódi pécsi összefogás révén jött létre ez a különleges bemutató. Az ötletgazda a pécsi önkormányzat városmarketing osztálya volt. A tárlat szakmai anyagát a Janus Pannonius Múzeum munkatársai (Gál Éva, Pásztor Andrea és Várdai Levente) állították össze. A forrásokat a múzeum mellett a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltára, valamint a Csorba Győző Könyvtár biztosította, míg a grafikai tervezést és a kivitelezést egy pécsi cég, a Rubinsky Design végezte. A rendhagyó tárlat így azt is érzékelteti, hogy milyen alapos és látványos eredménnyel járhat a pécsiek együttműködése.

Látogatás feltételei

Mivel a kiállítás nem egy nyílt turisztikai attrakció és egy hivatal épületében található, a látogatás feltételei korlátozottak, ezért megértésüket kérjük!

A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges az alábbi adatlapon. Kérjük pontosan töltse ki adatait! A kiállítás kísérővel látogatható, melyet a Városháza munkatársai biztosítanak. Mivel a torony a hivatali épületen belül közelíthető meg, ezért minden esetben a porta előtt szükséges várakozni a csoport indulásáig. A kiállításon egyszerre maximum 20 fő vehet részt.

A kitöltött adatlap elküldését követően visszaigazoló emailt küldünk, anélkül a jelentkezés nem érvényes! Indokolt esetben a regisztrációtól eltérő időpont javaslattal kereshetjük, melyet emailben egyeztetünk. A jelentkezés a kiválasztott időpont előtt 24órával zárul. Ezt követően a regisztráció lehetősége nem garantált. Fenntartjuk a jogot, hogy az egyeztetett időpontban hivatali teendők miatt mégsem tudunk látogatót fogadni. Ez esetben a későbbiekben biztosítjuk a kiállítás megtekintését.

A kiállítás nem akadálymentes, a legfelső szintig több, mint 200 lépcsőfok vezet!

A tárlatvezetésre magyar nyelvű, de igény esetén angolul is elérhető. Ezt regisztrációkor szükséges jelezni.

A kiállítás saját felelőséggel látogatható. A 18 év alattiak csak felnőtt kísérő jelenlétében vehet részt.

A látogatás időtartama 30 perc.

Regisztráció nyílt napra

    A jelentkezés véglegesítéséhez a következő feltételek elfogadása szükséges.

    Köszönjük megértésüket!

    Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

    Városmarketing Osztály

    Pecs Logo Arany Cmyk 05