announcement

 

Kezdőlap / Városi élet / Ez Pécs / Városháza Torony kiállítás / Városháza Torony kiállítás

Városháza Torony kiállítás

Köszöntjük a Városháza Torony kiállítás regisztrációs oldalán!

Ezen az exkluzív torony-kiállításon ismerhetjük meg az idén 115 éves pécsi városháza történelmét.

Rendkívüli, 2+1 szintes kiállítás a pécsi városháza tornyában található a Széchenyi tér 1. szám alatt. A kiállítás mélységében foglalkozik az elmúlt több mint háromszáz évben épült városházákkal és azok legendás tornyának céljával, jelentőségével, harangjátékával (2. szint). A toronyban az 1 szinten található nagyméretű panorámafotó segítségével a torony teraszáról látható jelenlegi és múltbéli belvárosi épületek ismerhetők meg. A tárlatot egy csodálatos pécsi panoráma koronázza meg, amit a résztvevők az utcafronthoz képest 223 lépcsőfok magasságából, a torony legfelsőbb szintjének erkélyéről élvezhetnek.

Az érdeklődők előre meghirdetett városi eseményeken, valamint egyéni regisztrációt követően tekinthetik meg ingyenesen az épület és a torony történelmét bemutató tárlatot, amit lebilincselő pécsi panoráma koronáz meg a legmagasabb szint erkélyéről.

Valódi pécsi összefogás révén jött létre ez a különleges bemutató. Az ötletgazda a pécsi önkormányzat városmarketing osztálya volt, a tárlat szakmai anyagát a Janus Pannonius Múzeum munkatársai (Gál Éva, Pásztor Andrea és Várdai Levente) állították össze, a forrásokat a múzeum mellett a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltára, valamint a Csorba Győző Könyvtár biztosította, míg a grafikai tervezést és a kivitelezést egy pécsi cég, a Rubinsky Design végezte. A rendhagyó tárlat így azt is érzékelteti, hogy milyen alapos és látványos eredménnyel járhat a pécsiek együttműködése.

Látogatás feltételei:

Mivel ez a kiállítás nem egy nyílt turisztikai attrakció és egy hivatal épületében található a látogatás feltételei korlátozottak, ezért megértésüket kérjük!

A látogatáshoz előre regisztráció szükséges az alábbi adatlapon. Kérjük pontosan töltse ki adatait. A kiállítás kísérővel látogatható, melyet a Városháza munkatársai biztosítanak. Mivel a torony a hivatali épületen belül közelíthető meg, ezért minden esetben a porta előtt szükséges találkozni a vezetővel. A kiállításon egyszerre maximum 10 fő lehet jelen.

A jelentkezett látogatási igényre, a kitöltött adatlapra minden esetben visszaigazoló emailt küldünk, anélkül a jelentkezés nem érvényes. Az igényelt időponttól eltérő javaslat is lehet, ezt emailben kell egyeztetni. A jelzett időpont és a jelentkezés ideje között minimum 24 órának el kell telnie. Fenntartjuk a jogot, hogy az adott időpontban hivatali teendők miatt nem tudunk látogatót fogadni.

A kiállítás nem akadálymentes több mint 200 lépcsőfokot szükséges megmászni.

A kiállítás magyar nyelven készült, de angol kiállításvezetőt biztosítunk, így angol nyelven is elérhető.

A kiállítás saját felelőséggel látogatható 18 év felett. 18 év alatt csak saját kísérővel.

A látogatás maximum időtartama 45 perc.

KÖVETKEZŐ NYÍLT NAPOK:

Jelenleg meghirdetett időpont nincs. Amennyiben a jövőben szeretne részt venni a tárlaton, kérjük, írjon a címre.

Köszönjük megértésüket!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Városmarketing osztály

Image 1

Amennyiben szeretné elmondani,  szívesen vesszük véleményét a látogatás kapcsán. Véleményét kérjük küldje a emailcímre.

"Nagyon szép a kiállítás. Jó volt látni a régi képeket a város történetéről, az épületben található kereskedőkről, illetve a tervrajzok is nagyon érdekesek voltak. A helyszín maga is rendkívüli, lenyűgöző élményt ad.."

Zsuzsi

Zsuzsi

nagyon köszönjük a hatalmas élményt, a több mint 50 éves álom beteljesedését… Valamint a szakszerű és nagyon kedves vezetést is – minden tekintetben nagyon jól éreztük magunkat!

Látogató

Látogató