Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Egyéb hírek / Megválasztották a legkiválóbbak közül Pécs város TOP borát

Megválasztották a legkiválóbbak közül Pécs város TOP borát

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata „Pécs Város Bora 2024” címmel pályázatot hirdetett Pécsi borvidék bortermelői számára.

A versenyre  számos pécsi borvidéki bortermelő nevezett, a borokat nyolc tagú szakmai zsűri bírálta el. Az esemény védnöke Péterffy Attila Pécs Megyei Jogú Város polgármestere volt és a zsűri szakmai elnöke pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője volt, aki kiemelte, hogy valóban nem volt könnyű dolguk a zsűri tagoknak, hiszen sok kiváló bort neveztek.

A zsűri idén három kategóriában – fehér, cirfandli és vörös – hozott ki győztest, és azok közül választotta meg a Pécs Város Bora fődíjasát, a top bort, mely a Belward Pincészet 2019-es Preferito Kékfrankos bora lett, egyúttal a legjobb vörösbor címet is ez a bor érdemelte ki.

Pécs Város Bora lett fehér kategóriában a Planina Borház 2023-as Fehér Kadarkája és cirfandli kategóriát a Hárs Pincészet 2023-as édes Cirfandlija nyerte.

A borok közvetlenül a termelőktől és az eseményt támogató partnerünktől, a Pannon Borbolton keresztül is elérhetőek a borkedvelők számára.