Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / #pécsiség

#pécsiség

A Pannon Filharmonikusok Isztambulban és Ankarában játszik

A Pannon Filharmonikusok Isztambulban és Ankarában játszik

Január 21-én és 22-én, a Magyar kultúra napján nyitja meg a magyar-török kulturális évadot a Pannon Filharmonikusok Isztambulban és Ankarában. A két rangos koncertterem színpadán az egymással meghatározó kapcsolatot ápoló zeneszerzők, Bartók Béla és a török Ahmet Adnan Saygun, valamint Kodály Zoltán műveit játsszák a muzsikusok új vezető karmesterük, Kesselyák Gergely vezényletével. A dél-magyarországi város és a török kultúra kapcsolata sok száz évre nyúlik vissza, a pécsi főtéren álló Dzsámi képét a legtöbben fel tudjuk idézni, de talán sokan arra is emlékeznek, hogy 2010-ben Pécs és Isztambul együtt voltak Európa Kulturális Fővárosai. A nyitókoncertek szólistája Schöck Atala és Molnár Levente operaénekes.
Új városi arculat

Új városi arculat

A város kulturális értéke és természeti kincsei előtt tisztelgő új arculattal jelentkezik Pécs önkormányzata. A turizmus világnapja alkalmából új közösségi csatornáit is elindítja a város.
#ImALifelongLearner kampány

#ImALifelongLearner kampány

Tisztelettel felkérjük, hogy járuljon hozzá az UNESCO Élethosszig tartó Tanulási Intézetének #ImALifelongLearner kampányához, amely a világ minden részéből mozgósítja a...