Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem

Turisztikai táblák

Pécs nemcsak történelmi és kulturális központ, hanem egy dinamikusan fejlődő város is, amelynek pezsgő kulturális élete, egyetemi városrészei és a mediterrán hangulatú belváros évente több ezer turistát, egyetemistát és befektetőt vonzanak.

A város több pontján megtalálható klasszikus turisztikai táblák nemcsak külsőleg, de tartalmilag egyaránt megújultak, megkönnyítve ezzel a pécsiek és a turisták tájékozódását, valamint lehetőséget teremtve a város felfedezésére. A tábla egyik oldalán a történelmi belváros látnivalóit mutatjuk be, míg a másik oldalon a teljes városi turisztikai attrakciókat.

A táblákon a turisztikai látnivalók mellett hasznos információk is szerepelnek, mint parkolók, játszótér, Pécsike állomás, nyilvános wc-k, Pécsi Tudomány Egyetem épületei vagy a kórházak. Külön jelöltük azokat a látnivalókat melyek akadálymentesen megközelíthetőek.

Az új turisztikai táblák nemcsak információban gazdagok, de illeszkednek Pécs megújult arculatához is.

  1. Zsolnay Negyed (Major utca)
  2. Tettye utca
  3. Távolsági buszpályaudvar
  4. Széchenyi tér (déli oldal)
  5. Széchenyi tér (északi oldal)
  6. Rókus utca
  7. PTE ÁOK (POTE)
  8. PTE BTK-TTK (Ifjúság útja)
  9. Centrum parkoló
  10. Kossuth tér
  11. Kórház tér
  12. Kodály Központ
  13. Jókai u. (Ügyészség)
  14. Jókai u. (Főposta)
  15. Szent István tér
  16. Barbakán
  17. Búza tér 

A táblák térképes elhelyezkedése megtekinthető ITT.

Az Irány Pécs Nonprofit Kft. tulajdonában lévő táblák felújítását a város anyagilag, szakmailag és grafikailag egyaránt támogatta. Az akadálymentes helyszínek kijelölésében szakmai segítséget a People First Közhasznú Egyesület nyújtotta.