Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs Város Arculati Kézikönyve
Kezdőlap / Városháza / Pécs Város Arculati Kézikönyve / Pécs Város Arculati Kézikönyve

Pécs Város Arculati Kézikönyve

Az új arculati megjelenés egyik mérföldköve Városunk egységes, mindenki számára elfogható és igényelt megújulása felé. Az új vizuális arculat és a mögötte húzódó értékalapú stratégia nem csak új, modern megjelenést biztosít a Város számára, de egyúttal a Város hozzáadott gazdasági értékét, versenyképességét és láthatóságát is növeli.

Célunk, egy hiteles, értékalapú településmárka, és -pozíció létrehozása és annak tartalmi és vizuális felépítése, melyet a Pécs város számára fontos célcsoportok: pécsi lakosok, látogatók (turisták és a városba látogatók), befektetők vonzónak és egyedinek találnak.

Pecs Logo

Ezen irányvonal mentén PMJV Önkormányzata Közgyűlése a pályázatot hirdetett „Logóterv és vizuális arculati koncepció tervezése Pécs város számára” címmel a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar tervezőgrafika szakirány jelenlegi, valamint volt hallgatói számára. A győztes pályaművet tovább finomítva készült el a Város Arculati koncepciója és az új logója.

Mindezek után egy három fős hallgatói csoport kidolgozta Pécs Város új arculati kézikönyvét, melyet 2023. szeptember 19-én Pécs Város Közgyűlése elfogadta.  Az arculati kézikönyvvel összhangban a város módosította az idevonatkozó rendelet normatív tartalmát és a jelképeket tartalmazó mellékleteit.

Pécs Város Arculati Kézikönyve elérhető itt:

Arculatterv: Kovács Eszter, Csányi András Gábor, Pusztai Dávid

Logókoncepció: Hudák Eszter

Pannonius Sans és Pannon Next betűcsalád: Boskovitz Oszkár

Pécs címer átdolgozás: Böhm Gergely

Fotók: Horváth Gábor és Kovács Eszter

Témavezető: Böhm Gergely

Konzulens:

Rechnitzer Szilvia PMJV marketing vezető, Pinczehelyi Sándor Művészeti Tanács vezetője

Pécs város új arculatával kapcsolatos kérdésekkel, kérjük az alábbi elérhetőségen keressenek:

Rechnitzer Szilvia

Városmarketing vezető

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Gazdaságfejlesztési Főosztály, Városmarketing Osztály

Testvérvárosaink, partnervárosaink írták

Congratulations on the new image! Looks modern and appealing – a great addition to Pecs’ natural beauty. Warm greetings from Kraków ! KANCELARIA PREZYDENTA \ MAYOR’S OFFICE

Krakkó

Krakkó

Thank you very much. It is absolutely magnificent. Thank you for sharing. You have reason to be proud of your students.

Oulmouc

Oulmouc

Vielen Dank für Ihre Nachricht und den Link. Es sieht sehr schön aus. Herzliche Grüße aus der Partnerstadt Graz

Graz

Graz

I had the pleasure of watching the introduction video showcasing Pécs' new image, and I must say it's truly impressive. The creativity and innovation behind the concept developed by the graphic design students at the University of Pécs, Faculty of Arts, are commendable. Please extend our congratulations to the students and everyone involved in this project. We look forward to witnessing the positive impact of Pécs' new image on the city's cultural and social landscape. Municipality of Beyoğlu

Istanbul-Beyoğlu

Istanbul-Beyoğlu