announcement
Pécsi útfelújítások 2023Megnézem
Advent 2023Megnézem
Kezdőlap / Városi élet / Közlekedés / E-roller Pécs

E-roller Pécs

2023 szeptemberében indult városunkban az e-roller szolgáltatás. A e-rollereket a HOPP Mecsek Kft. biztosítja a város számára.

A HOPP Mecsek Kft. az izlandi székhelyű HOPP franchise-partnere. Nyolc országban vannak jelen 28 partnerrel, 6000 rollert üzemeltetnek. Magyarországon Pécsen kívül még a Harkány-Siklós-Nagyharsány-Villány térségben is elérhető a szolgáltatás. Ez a pécsi szolgáltatási területtől egy független működési zóna, ahol a városok között van lehetőség átutazni rollerrel a kiépített kerékpárút hálózat segítségével. A vállalat hivatalos honlapja: https://hopp.bike/

Jelenleg 352 darabos kezdő flottával érkeztek, de a jövőben folyamatos bővítés várható 500 db rollerre. A szolgáltatás ára: 230 forintos kioldási díj és 54 forintos a percdíj. Ezek az árak a legolcsóbbak az egész országban!

Szolgáltatási terület

Pecs Map

A sárgával jelzett részben a max. sebessége a rollereknek 10 km/h-ra van maximálva. A többi részen maximálisan 25 km/h sebességgel lehet a rollereket használni.

E-roller használati útmutató és szabályok

7 2

FONTOS! Az e-rollereket a kijelölt parkolóhelyeken lehet felvenni, illetve letenni is. A szabálytalan parkolást pótdíjjal büntetik (4000 Ft). Az esetlegesen elhagyott rollereket – amint ezt észlelik a rendszerben – begyűjtik autóval, és parkolóhelyekre szállítják.

A szolgáltatáshoz szükséges applikáció a HOPP Scooters

Kérdés, észrevétel esetén a HOPP Mecsek Kft. munkatársai állnak rendelkezésre a  következő elérhetőségen.