Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Egyesületek

Egyesületek

Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

 

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 1998 óta működő civil szervezet, amelyhez bárki csatlakozhat. Tevékenységi körébe tartozik a túravezetők képzése, találkozók és nyílt túrák szervezése, illetve a turistautak jelzéseinek karbantartása. A szervezet jelvényszerző túramozgalmai országszerte népszerűek.

Mecsek Egyesület

 

A Mecsek Egyesület nagy múltú szervezet, ugyanis 1891-ben jött létre önálló egyesületként. A szervezetnek köszönhető nem csak a főbb turistautak és pihenők építése, hanem például a Misina-kilátó és a Dömör-kapui menedékház kialakítása is. Az egyesület célja a Mecsek természeti értékeinek és Pécs történelmi örökségének védelme, illetve megismertetése minden érdeklődővel. A Mecsek Egyesület várja a természetbarátok jelentkezését.

Pécsi Ifjúsági Természetjáró Egyesület

 

A Pécsi Ifjúsági Természetjáró Egyesület 1997-ben, a Föld napján alakult meg. A nonprofit szervezet célja a természetjárás, turisztika és az ehhez szorosan kapcsolódó természetvédelem megszerettetése é fontosságának megismertetése elsősorban az ifjúsági korosztállyal. Országos rendezvényeik mellett a természetkedvelők számára rendszeresen biztosítanak hosszabb és rövidebb nyílt túrákat.

Mecsek Háza Egyesület

 

A Mecsek Háza Egyesület a kilencvenes években alakult meg, bázisa pedig a Pécs közeli Orfűn található. A szervezet legfontosabb célja a barlangkutatás és a természetvédelem. Továbbá barlangjáró túrákat szerveznek az érdeklődők számára, és a Mecsek Házat is ők üzemeltetik. Az egyesület egy erdei iskola programot és a Természet- és Környezetvédelmi Nevelési Programot is működteti gyermekek számára.

Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub

 

A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub 1991-ben alakult meg a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával. A nyitott klub elsősorban a fiataloknak kínál lehetőséget a sportos életmód kialakítására és a szabadidő hasznos eltöltésére. Emellett fontosnak tartják a környezetvédelmet és a kerékpáros közösség érdekvédelmét. Hetente szerveznek hosszabb túrákat, amelyeket kulturális és ismeretterjesztő programokkal színesítenek.