Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Egyéb hírek / 16 év után újra menetrend szerinti repülőjárat indul

16 év után újra menetrend szerinti repülőjárat indul

Márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui járat is indulhat.

A pécs-pogányi reptéren sajtótájékoztatón jelentették be a repülőjárat indulását, melyre a légitársaság munkatársait az a 78 személyes gép hozta, ami március 26-tól heti két-két mentrend szerinti járattal indul Pécsről Münchenbe és Máltára keddi és pénteki napokon.

fotó: Müller Andrea

Péterffy Attila köszöntőjében büszkén emlékeztetett arra, hogy a város régóta az hazai légiközlekedés egyik úttörője, hiszen már 1930-tól kezdve belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel.
Az önkormányzat vezetője kiemelte Ruzsa Csaba alpolgármester és csapata áldozatos munkáját, akik elengedhetetlenül fontos szerepet játszottak az új járat elindításában, ezáltal egy 2019-es választási kampányígéretet teljesítve. A Pécsi Tudományegyetem és helyi ipari cégek is részt vettek a hosszú és alapos előkészítő munkában, melynek eredménye a Universal Airrel való megállapodás.

fotó: Müller Andrea, Másfél évtized után újra menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről | pecsma.hu

– München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról – fogalmazott Péterffy Attila.

Ez azért volt kiemelt szempont, mert a város több szálon is kapcsolódik a régióhoz. Az egyetemen jelentős számú német diák tanul, szoros üzleti kapcsolatai is vannak a városnak, és a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik. Ahhoz, hogy a reptér és a város közti transzfer gördülékeny legyen, Tüke Busz-járat közlekedik majd.

Simon Cook, a Universal Air ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy cégüknél az idei első új útvonal lesz a pécsi járat. A közvetlen foglalás lehetősége a légitársaság saját honlapján és mobilalkalmazásában március 1-től indul, de hamarosan call centeren keresztül telefonon, illetve partner utazási irodákon keresztül tudnak az utasok jegyet foglalni. Kérdésre elmondta, kétféle árazás lesz, egy drágább üzleti, és egy olcsóbb szabadidős. A jegyárban benne lesz egy 15 kilós táska és egy kézipoggyász díja is. Az indulás előtt 90 perccel nyitnak, 30 perccel zárnak a check in pontok, de online is be lehet majd csekkolni a járatokra, így lerövidítve a várakozást. A reptéren ingyenes parkolási lehetőség várja az utasokat. Mint mondta: májusban újabb bejelentésre készülnek, tervben van ugyanis egy korfui charter járat indítása.

Dragovácz Márk, a repteret működtető cég ügyvezetője szerint az infrastruktúra megfelelő, de további fejlesztéseket hajtanak végre az első felszállásig, melyhez a pécsi önkormányzat biztosítja a szükséges plusz forrást.

Hír forrása: Nimmerfroh Ferenc: Másfél évtized után újra menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről | pecsma.hu