Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / 25 érem a PTE sportolóinak

25 érem a PTE sportolóinak

Több mint ezer egyetemista sportoló, köztük 200 pécsi vett részt a MEFOB Fesztiválon, melyet a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség a Széchenyi Egyetemmel közösen rendezett Győrben, április 30. és május 3. között.

 A Pécsi Tudományegyetem (PTE) mérlege: 13 arany, 9 ezüst, 7 bronzérem, mind a magyar sport jelenlegi és leendő pécsi csillagaitól. 

Ez azt is jelenti, hogy az összetett táblázat szerint a második helyet szerezte meg a PTE.

A MEFOB Fesztivál az éves Magyar Egyetemi- és Főiskolai Országos Bajnokság tömörített változata, hiszen a sportágak egyharmadát egy rendezvénybe tömörítik, és 10-12 sportág képviselői gyűlnek össze. Ez egy összegyetemi fesztivál, vagyis a sportolók nem klubjaikat vagy egyes szervezeti egységeiket, hanem egész egyetemüket képviselik.
„A PTE-nek kifejezetten “fekszik” a MEFOB Fesztivál, hiszen olyan sikersportágakban veszünk részt, mint az asztalitenisz, a sárkányhajó, a cheerleading, melyeknek a hallgatóink évek óta címvédői vagy győztesei. Ugyanakkor ezek azok a sportágak, amelyekben nem csak az egyetemi sportban, de országos szinten is kiugróak vagyunk, vagy a sportág képviselői alapvetően az élvonalhoz tartoznak. Természetesen az egyéni mellett klasszikus csapatsportágakkal is jelen voltunk a rendezvényen, az utóbbi évek kiemelkedő sportteljesítménye köthető például a futsalhoz. A lányok címvédőként érkeztek, idén negyedikek lettek, de a fiúk a tavalyi sikerüket megismételve második helyen végeztek. A férfi csapat nagyban épül az első osztályú futsal csapatra, vagyis ez jó példája annak, hogyan ötvöződik az egyetemi sport az élsporttal. A MEFOB-on versenyző hallgatók közel kétharmada egyébként az egyetemi sportklubban, a PEAC-ban sportol” – mondta el Halmos Zoárd, a Pécsi Tudományegyetem sport stratégiai koordinációért felelős megbízottja. Kiemelte azt is: 2024  tavaszától már csak azok a hallgatók pályázhatnak egyetemi sportösztöndíjra, akik az intézményüket legalább hazai porondon képviselik, illetve, akik kiugró eredményt érnek el, az egyetem további támogatásával eljuthatnak akár nemzetközi egyetemi versenyekre is.”

 Az a csapatteljesítmény, ami az idei MEFOB Fesztiválos részvételünk körül mutatkozott, beleértve sportolói, felkészítői és szervezői munkát jól példázza azt, hogy miért a PTE végzett az elmúlt két évben az éves MEFOB összesített pontverseny  élén. Erre igazán büszkék lehetünk!” 

– húzta alá Halmos Zoárd.


Részletes eredmények