Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / A nagy esőzések miatt egy hetet csúszik a Petőfi utcai szennyvízvezeték rekonstrukció harmadik üteme

A nagy esőzések miatt egy hetet csúszik a Petőfi utcai szennyvízvezeték rekonstrukció harmadik üteme

A 2023. május 8-i közleményben kiadott május 22-ei induláshoz képest – az elmúlt napok csapadékos időjárásának következményeként – egy héttel később, csak május 30-án indulnak el a Petőfi utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció III. ütemének kivitelezési munkálatai a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítójú, Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett elnevezésű projektben.

Az elmúlt időszakban Pécs területén is az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségű csapadék hullott. Az intenzív esőzések a városban zajló víziközmű-munkálatokat is jelentősen érintették, így a Petőfi utcában is nagyban megnehezítették a kivitelező munkáját. A munkavégzés kedvezőtlen feltételei következményeként a Petőfi utcában zajló II. ütem kivitelezése nem tud elkészülni a tervezett május 19-i dátumig. A későbbi süllyedések elkerülése végett további helyreállítási munkálatok szükségesek a szakaszon, így a Petőfi utca III. ütem –Erreth Lajos utca és a Hungária utca közötti szakasz rekonstrukciója a tervezett május 22. helyett csak május 30-án tud elindulni.

A III. ütem kivitelezése előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, a munkálatok így várhatóan július 14-ig tartanak.

További információk az alábbi honlapon találhatók: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014

Útvonaltervezés előtt figyeljük a BIOKOM által fejlesztett honlapot, melyen aktuális forgalmi információk találhatóak az útlezárásokra és természetesen a kerülőutakra fókuszálva, valamint a társaság közösségi oldalát, ahol figyelemfelhívó videókkal is tájékoztatják a lakosságot.

Az aktuális útfelújításokról folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. Javasoljuk, hogy használják ezeket az eszközöket!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait, köszöni a lakók és a közlekedők együttműködését és türelmét, amellyel segítik a beruházás megvalósulását.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

A teljes közmű-infrastruktúra fejlesztés projekt megvalósítása tervezetten 2023. év végéig tart.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata