Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / A pécsieket kérdeztük, hol épülhet futsalcsarnok

A pécsieket kérdeztük, hol épülhet futsalcsarnok

A szavazók 60%-a a Székelyhidi Sportegyesület melletti, Névtelen utca 7. számon található területet támogatta azon a nyilvános online szavazáson, melyben az önkormányzat a pécsiek véleményét kérte, hogy hol épüljön futsalcsarnok.

Amennyiben a város támogatást nyer a beruházásra a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán, a Diós városrész és a Budai vám között fekvő területen létesülhet új futsalterem. A szavazás május 12-én zárult, és egyértelmű eredményt hozott. A második legtöbb szavazatot, a voksok 31%-át a Verseny utcai, míg a legkevesebbet, mintegy 9%-ot a Tildy Zoltán utcai helyszín kapta. A három lehetséges helyszínre összesen közel háromszáz szavazat érkezett a város honlapján.

A pályázat a város sportéletének komoly lehetőséget jelent, hiszen a tervezett létesítmény az igazolt sportolók mellett az amatőr és a fiatal labdarúgóknak is teret biztosíthat a testmozgáshoz.

A városvezetés számára fontos a pécsiek véleménye, mert célunk, hogy a sokakat érintő fejlesztésekről az érintettek alkothassanak véleményt. Ezért döntöttünk úgy, hogy a szakmai javaslatok alapján a pécsiek dönthessenek a tervezett futsalcsarnok lehetséges helyszínéről. 

A pályázat benyújtásáról a közgyűlés május 14-i ülésén döntenek a képviselők.Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata