Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Bemutatkozik a Kertvárosi Óvoda

Bemutatkozik a Kertvárosi Óvoda

„A gyermekek a szeretetben fejlődnek a legjobban. A gyökerek persze nem látszanak, de tudod, hogy azok tartják a fát” /Görög költő/

Intézményünk jellemzői:

Óvodáink Pécs – Kertváros lakótelepi és kertes házak zöldövezeti területein helyezkednek el. Intézményünk 8 tagóvodájában 33 óvodai csoportban látjuk el a gyermek nevelését, homogén (azonos életkorú) és heterogén (vegyes életkorú) szervezeti keretben.

A Kertvárosi Óvoda tagintézményei:                                                               

  • Kertvárosi Óvoda – Székhelyintézmény

7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1-3.

  • Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodája

7632 Pécs, Anikó u. 3.

  • Kertvárosi Óvoda Bimbó Utcai Tagóvodája

7632 Pécs, Bimbó u.1.

  • Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai Tagóvodája

7632 Pécs, Enyezd u. 3.

  • Kertvárosi Óvoda Illyés Gyula Tagóvodája

7636 Pécs, Málomhegyi út 1.

  • Kertvárosi Óvoda Melinda Utcai Tagóvodája

7632 Pécs, Melinda u. 23/1.

  • Kertvárosi Óvoda Németh L. Utcai Tagóvodája

7632 Pécs, Németh László utca 6/A.

  • Kertvárosi Óvoda Siklósi Úti Tagóvodája

7622 Pécs, Siklósi út 18/A

                                               Óvodáink nyitva tartási ideje: 600-1700

Óvodáink sokoldalúan képzett, innovatív, elhívatott alkalmazotti közösségekkel rendelkeznek. Óvodapszichológusunk, gyógypedagógusunk és fejlesztőpedagógusunk támogató szakmai munkájukkal segítik gyermekeinket, óvodapedagógusainkat, illetve az érintett szülőinket.

Intézményünkben a gyermekvédelmi feladatok ellátásában támogató segítséget nyújt a vezetőknek, óvodapedagógusoknak óvodai szociális segítőnk.

Alkalmazotti körünk kreativitásának, leleményességének és lelkiismeretes munkájának köszönhetően gyermekbarát, esztétikus, tiszta és rendezett csoportszobák, igényes belső és külső környezet fogadja gyermekeinket.

Csoportszobáink rendelkeznek a szükséges és alapvető tárgyi feltételekkel. Tornaszobáinkban, és multifunkcionális ovi-foci pályáinkon lehetőség van speciális mozgásfejlesztésre.

Pedagógiai alapelveink, céljaink:

Önálló, a világra nyitott, abban eligazodni tudó, egészséges önbizalommal rendelkező, érdeklődő, kreatív gyermekeket nevelünk.

Hangsúlyt fektetünk a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztésére, képességfejlesztésre, tapasztalatszerzésre, érzelmi intelligencia fejlesztésére, a szabad játék lehetőségére.

A nevelés folyamatában tevékenységközpontúságra és komplexitásra törekszünk. Mindezt gyermekközpontú, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó óvodai légkörben, érzelmekben, élményekben és tevékenykedtetésben gazdag mindennapok által, tiszteletben tartva a gyermekek személyiségét.

Zökkenőmentes óvoda-iskola átmenet magvalósítására törekszünk, hogy a gyerekek sikeresen kezdjék meg iskolai tanulmányaikat. Mindezt a szülőkkel és szakemberekkel együttműködve.

Hiszünk az egymást segítő, kölcsönös, őszinte együttműködésben.

A sikeresen megvalósuló pályázataink által olyan szemléletformáló tevékenységekben- és programokban vesznek részt óvodáink, óvodai közösségeink, melyek révén hatást gyakorlunk környezetünkre és a társadalmi felelősségvállalásunk tovább erősödik.   ERASMUS+ pályázataink segítségével óvodáinkban megvalósult a multikulturális nevelés, nemzetközi partnerkapcsolataink révén jó gyakorlatot ismerhettünk meg, melyek gazdagítják módszertani kultúránkat.  Pályázati forrásból bővítettük eszközállományunkat, és finanszíroztuk programjainkat, képzéseinket.

Programok, szolgáltatások

Programjainkat, hagyományainkat meghatározzák azok az értékek, melyekben hiszünk:

Szülőföldünk szeretete, népszokásaink, magyarság tudatunk, környezettudatos és értékorientált nevelésünk, a pozitív pszichológia alapvetései. A fenntarthatóság értékrendjének hiteles képviselete. Intézményi szinten Zöld Óvodaként /8 óvoda/ működünk. Szemléletünket, a környezettudatosság iránti elkötelezettségünket a rendszeres zöld ünnepek, jeles napok programok biztosítják.

Színvonalas programokkal gazdagítjuk óvodai életünket, melyek során a gyerekek megismerkedhetnek épített és természeti környezetünk értékeivel, kulturális, művészeti tevékenységgel foglalkozó intézményekkel: az óvoda értékközvetítő szerepének megvalósulása érdekében.

Kirándulások, bábszínház, családi kézműves foglalkozások, projekthetek a családok aktív közreműködésével: Népmese,- Állatok világnapja, Márton nap, Termésünnep, Gyermeknap, Évzáró, Ballagás. „Nyitott kapuk” programsorozat, ”Szüreti mulatság”, Egészség nap/hét, Kézmosás világnapja, „Fussunk együtt!” Március 15. megemlékezés, Adventi gyertyagyújtás, Luca nap, Busó nap, Kiszebáb égetés, Alma hét, Mackó nap, Magyar kultúra napja, Zene világnapja, Apák napja, Föld napja, A Víz világnapja, Madarak és Fák világnapja.

Szerveztünk: Európai Hulladékmentes hetet, Őszi közösségi napot, „Madárfalu karácsonyt” Cipős doboz akciót” Gyűjtés a családok bevonásával a Misina Állatmenhelynek.

Kirándulásokat, sétákat szervezünk: Állatkertbe,Bükkösdi Öko-parkba, Kék házhoz, Malomvölgybe, közeli játszóterekre, Pécs nevezetes helyeire. 

Szolgáltatásaink

Igényes kulturális és egyéb rendezvények, nevelési időn túl szervezett szolgáltatások színes palettája jellemzi óvodáinkat: gyermektorna, néptánc, angol nyelv, hittan, jóga, lovaglás, PVSK-OviSport program, Bozsik foci, úszás, gyermektorna, néptánc. Bábszínház, meseszínház Zsolnay-negyed szolgáltatásai, Állatasszisztált terápia- Kutyás terápia

Tehetséggondozó foglalkozásaink vizuális, dráma, logikai és zenei műhelyekben zajlanak.

Elnyert címeink: Erasmus+ Nívódíj, Erasmus+ terjesztésre javasolt projekt díja, Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda, Állatbarát Óvoda, Boldog Óvoda, Biztonságos Óvoda, a PTE Partnerintézménye

Nyitott óvodai programokkal betekintési lehetőséget biztosítunk óvodáink életébe. Intézményünk Honlapján, Facebookon, a zárt csoportjainkban tájékoztatjuk az érintett szülőket.

Elérhetőségek:

KERTVÁROSI ÓVODA
Intézményvezető:WEIZER JÓZSEFNÉ (Olgi)Tel.: 0630/476 3384

www.kertvarosiovi.hu

KERTVÁROSI ÓVODA (SZÉKHELYINTÉZMÉNY)
Elérhetőség: NEUMAYER RÉKA tagóvodavezető Tel.: 0630/472 9919 :  
– Székhelyóvodánk a Kiskuckó Bölcsödével egy épületben 6 homogén csoporttal működik. Fenntartható szemlélet– zöldülő közösségi programok Zöld Óvodaként a fenntarthatóság pedagógiája iránti tudatos elköteleződést, a környezettudatos magatartás megalapozását jelenti. Az óvoda szellemiségében hangsúlyosan jelen van a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra nevelés. A környezet védelméhez és megóvásához kapcsolódó szokások kialakítása, zöld jeles napok megtartása jellemzi óvodai nevelésünket.
Hiszünk abban, hogy az egészséges életre nevelést kora gyermekkorban kell elkezdeni, mert ekkor a legfogékonyabbak a gyermekek ez a fajta életszemlélet kialakítására.
Megvalósítás keretei: az
egészséges életmódra nevelés, az egészséges életvitel igényének alakítása, egészségmegőrzés szokásainak formálása, mozgás megszerettetése, mozgásfejlesztés- Mozgáskotta módszer alkalmazása, OVI-FOCI pályánk, tornatermünk ad helyet a labdajátékokkal való ismerkedésre, PVSK OviSport és Bozsik foci programoknak.A mi óvodánk Boldog Óvoda, ahol szeretetteljes, kiegyensúlyozott légkörben cseperednek a gyermekek. Terelgetjük őket, hogy boldogságra képes felnőtté váljanak. Bizakodó életszemlélet kialakítására törekszünk, mely elősegíti a gyermeki személyiség egészére irányuló pozitív fejlődést.
– A zökkenőmentes bölcsőde-óvoda-iskola átmenet érdekében intézményi innovációinkkal, segítjük, támogatjuk a közösségbe való beilleszkedésben a gyermekeket. A fejlesztő programjaink a szülők aktív közreműködésével teszik lehetővé az iskolára való felkészülést.
Európai óvoda– európai uniós programokban, pályázatokban való részvétel- Erasmus+ program megvalósító óvoda vagyunk. Határtalanság- multikulturális nevelés- szemlélet.
Tehetségígéretes gyermekeink adottságainak és motiváltságának kibontakoztatásához biztosítjuk az ingergazdag, inspiráló környezetet. Délutánjainkat különböző foglalkozási lehetőségekkel színesítjük: néptánc, hittan, angol nyelv, mozgásos tevékenységek.
– A PTE partnerintézményeként óvodapedagógus hallgatók képzésében veszünk részt.                
KERTVÁROSI ÓVODA ANIKÓ UTCAI TAGÓVODÁJA
Elérhetőség: BÁTAI JÓZSEFNÉ (Hajni) tagóvodavezető Tel.: 0620/230 5211 :
– Tagóvodánk két csoportjában, azonos életkorú, két csoportban pedig vegyes korcsoportú gyerekek tevékenykednek.  
– Az óvoda dolgozóira jellemző a befogadó nevelés, a nyitottság, az aktivitás, az innovatív és gyermekközpontú szemlélet. Nyugodt, biztonságot adó légkörben a játék fejlesztő erejét kihasználva szeretnénk örömteli éveket biztosítani a ránk bízott gyermekek számára. Hatalmas udvar áll a gyerekek rendelkezésére, ahol füvesített, fás területek, sok udvari játék ad lehetőséget mozgásigényük kielégítésére.  
A Magyar Mozgáskotta módszer képezi óvodánk egyik sajátosságát, mely olyan tervszerű és hatékony eszközt kínál nekünk pedagógusoknak, amely a kisgyermekkor testi és pszichológiai sajátosságaihoz alkalmazkodva, játékos módon fejleszti a gyerekek testi és értelmi képességeit. Általa a mozgás és a sport a nevelés egészébe helyezve, a mindennapok meghatározó élményévé válik.   
– A bennünket körülvevő természet szépségeire, csodáira szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét. Megtanítani őket benne élni, vele élni és óvni azt.
Zöld óvodaként pozitív mintát nyújtunk a környezettudatos magatartásra, az egészséges életmód szokásainak megalapozására.  
– A gyerekek fejlesztése két síkon történik. Saját óvodai csoportjukban a napi tevékenységekbe ágyazva és kreativitást fejlesztő, tehetséggondozó műhelyek keretében.  – Közös célunk a gyermekeket felelősséggel óvni, nevelni, valamint hatékony nevelőmunkával felkészíteni őket az iskolai életmódra.       
       
KERTVÁROSI ÓVODA BIMBÓ UTCAI TAGÓVODÁJA
Elérhetőség: SOMOGYINÉ HANG TÜNDE tagóvodavezető Tel.: 0630/383 3542 :                 
– Udvarunkban az árnyas fák alatt természetes anyagból készült mozgásfejlesztő játékok találhatóak, óvodai dombunkon, télen szánkózunk, nyáron gurulunk.
A négy óvodai vegyes csoportunkban „életszervezésünk” családmodellt követő, így picik, és nagyok is egy csoporton belül differenciált fejlesztés, egyéni bánásmód alkalmazásával fejlődnek, s érik el az iskolaérettség szintjét.
Az óvoda szakképzett testülete a Tevékenységközpontú óvodai nevelési program elemeivel dolgozik, melynek fő irányvonala, hogy gyermekeinket kommunikációra és kooperációra tegyük képessé.
Zöld óvodaként kiemelt fontosságúnak tartjuk a környezetvédelmet és az egészséges életmódra nevelést. Saját, jól felszerelt tornatermünkben tartásjavító mozgást vezetünk, sószobánkat preventív céllal használjuk.
Tevékenységeinkhez kiegészítő eszközként sok természetes anyagot használunk (kukorica, gyékény, vászon, pamut).
Vizuális nevelésünk eredményességét segíti saját égetőkemencénk is, melyben óvodásaink egyéni agyag alkotásait égetjük ki.
Gyermekeink az óvodai nevelés keretén belül megismerkednek a néphagyományokkal, jeles napokkal (Luca-nap, Márton-Nap).
Nyitott óvodai életünk, „befogadásunk” a gyermekek egyéni igényeinek megfelelően történik. Karácsonyi ünnepélyünk, Anyák Napja, Majálisunk, szüreti mulatság, közös adventi készülődés mind a család és az óvoda jó partneri kapcsolatait erősíti.
Gyermekeink a szülői igények szerint a megismerkedhetnek nevelési időn kívül:
a néptánc, angol, lovaglás, Bozsik-foci, és a hittan alapjaival.

Új óvodásainkat empátiával, türelemmel, átkaroló, óvó szeretettel várjuk.
Elnyert címeink: Zöld Óvoda, Biztonságos Óvoda.                                                              
KERTVÁROSI ÓVODA ENYEZD UTCAI TAGÓVODÁJA
Elérhetőség: KAKAS ANIKÓ intézményvezető helyettes Tel.: 0630/383 4310 :
– Óvodánk „Barnavirágos Óvoda” néven ismert, 6 vegyes életszervezésű csoportban  fogadjuk a gyerekeket. Csoportszobáink jól felszereltek, dolgozóink kreativitásának köszönhetően családias megjelenésre törekednek, színesek, biztonságot sugárzóak, a színvonalas szakmai munkát szolgálják.  
A szülőföld értékeinek megismertetése, a hagyományok, tradíciók átörökítése áthatja az óvodai élet minden tevékenységét. Ugyanakkor fontosnak tartjuk a kor, a társadalom változásaihoz való alkalmazkodást, új utak, lehetőségek keresését.
– A családokkal és partnereinkkel a nyitott, együttműködő, támogató kapcsolatra törekszünk. Fontos számunkra a „Nyitott Kapuk” Család-Óvoda partneri kapcsolat, értékazonosságra törekvés, a család érték- és hagyományközvetítő szerepének tisztelete. Rendezvénysorozataink a családok aktív részvételével valósulnak meg (munkadélután, tök faragó fesztivál, Őszi Kavalkád, Márton nap, családi szombat, egészségnapok, Gyermeknapi rendezvényhét, „Enyezd Napok”, kirándulások, Jeles napok…).
– Szeretetteljes légkör, a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, jellemzi intézményünket. Figyelembe vesszük a gyermekek egyéni szükségleteit, adottságait, képességeit és ennek ismeretében valósítjuk meg differenciáltan a fejlesztést.
– Hangsúlyos óvodánk esélyteremtő, befogadó és hátránykompenzáló szerepe.
– Sikeres óvoda- iskola átmenet biztosítására törekszünk.                                
– Játékos, élményszerű, tevékenykedtetésre épülő ismeretszerzés valósul meg. Hangsúlyos feladat óvodánkban a környezettudatos szemlélet megalapozása.
– A multifunkcionális OVI-FOCI pálya, a tornaszoba és a gazdag eszköztár lehetőséget teremt a mozgáskultúra átfogó, sokszínű fejlesztésére, mozgáson keresztül az értelmi struktúrák és a szociális képességek fejlesztésére. (PVSK SportOvi program, Bozsik foci program, gyógytestnevelés, dzsúdó, úszás.) A só szoba kiváló tere az egészségmegőrzésnek, melyet a gyerekek rendszeresen használnak.
– Innovatív szemlélet, innovatív vezetés és közösség jellemzi intézményünket.
Elnyert címek: Zöld Óvoda, Boldog Óvoda, Madárbarát Óvoda, Biztonságos Óvoda  
KERTVÁROSI ÓVODA ILLYÉS GYULA TAGÓVODÁJA
Elérhetőség: KOVÁCSNÉ BÁNKUTI ANITA ZSUZSANNA tagóvodavezető Tel.: 0620/252 8602 :
– Óvodánk a málomi városrész, lakótelepi körzetében lakó családok óvodáskorú gyermekeinek nyújt ellátást.
– Három csoportunkban, a homogén életszervezésre törekszünk.
Intézményünk, inkluzív nevelési és oktatási intézményként működik együtt az iskolával, megkönnyítve a gyermekek számára az óvoda-iskola átmenetet.
– A két intézménytípus együttműködését a közös szakmai, kulturális és sport programjainkkal erősítjük.
Zöld óvodaként feladatunknak tekintjük a gyermekek környezettudatos nevelését, gyermekkorban megtanulják szeretni, tisztelni, óvni környezetünket.
– Ismereteket nyújtunk a természetvédő szokások és magatartásmód elsajátításához. A jeles napok, hagyományok, megünneplése, kirándulások, színházlátogatások szervezése színesítik hétköznapjainkat.
– 2022-től tagóvodánk Állatbarát Óvoda címmel rendelkezik.
– A napi tevékenységeink közé beépítettük a zeneovit, az angol nyelv játékos foglalkozást, illetve a hittan. A gyermekek igény szerint fejlesztő tornán, és Bozsik foci programban vehetnek részt.
– Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetségígéretes valamint a speciális fejlesztést igénylő gyermekekre.
Az óvodai nevelés a családi nevelést egészíti ki, ezért nagy hangsúlyt fektetünk óvodánk nyitottságára, betekintési lehetőséget, közös programokat biztosítunk a szülők számára az óvodai élet mindennapjaiban.  
KERTVÁROSI ÓVODA MELINDA UTCAI TAGÓVODÁJA
Elérhetőség:  BÁLINTNÉ FIDER KRISZTINA tagóvodavezető Tel.: 30/628 9621 :
Óvodánk Pécs – Kertváros lakó-pihenő övezetében nagy, parkosított udvarral, a főútvonaltól távol eső helyen, nagyon csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el.
A gyermekek nevelése kettő vegyes életkorú csoportban történik, négy felkészült óvodapedagógus irányításával. Munkájukat három dadus néni és egy pedagógiai asszisztens segíti, akik mindennapi jelenléte nagyban hozzájárul a magas színvonalú pedagógiai munkavégzéshez.
Az inkluzív szemlélet nagymértékben megjelenik óvodánkban. A gyerekek külön fejlesztését utazó gyógypedagógusaink látják el, heti rendszerességgel. Szakmai munkánkat logopédus és pszichológusa is segíti.
Csoportszobáink tágasak, világosak, jó felszereltek, maximálisan biztosítják a gyerekek testi, lelki fejlődését, harmonikus kiegyensúlyozott óvodai életüket, ahol biztonságban érezhetik magukat.
Odafigyelünk a gyermekek sokoldalú, szerteágazó személyiségfejlesztésére. Igényes, kulturális és sok egyéb programokat szervezünk a gyerekeknek, melyeken adott alkalommal a szülők is részt vehetnek.
A környezetvédelem és egészséges életmód kialakítása nagy hangsúlyt kap a programok szervezésénél. Óvodánk több éve Zöld óvodaként működik, ezáltal hangsúlyosabban foglalkozunk a természet védelmével. Óvodapedagógusaink szívügyüknek tekintik a környezettudatos nevelést.
– Egyéb szolgáltatásaink között szerepel a Játékos gyermektorna, Úszás, Angol nyelv, Hittan, Néptánc, Madarász Ovi.
A Mozgásfejlesztés, a mozgásos tevékenységek nagymértékben jelen vannak a mindennapjainkban. Büszke birtokosai vagyunk a Magyar Mozgáskotta eszközeinek, mely egy komplex mozgás- és személyiségfejlesztő eszköz. A játékos mozgásfejlesztés során mindig figyelembe vesszük a gyerekek eltérő egyéniségét, fejlődési ütemét, differenciált fejlesztésük a teljes személyiségükre irányul.
Rendszeres és tervszerűen összeállított foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, melyen változatos, élvezetes és játékos mozgásokra, szerteágazó tanulási folyamatokra nyílik lehetőségük.          
KERTVÁROSI ÓVODA NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TAGÓVODÁJA
Elérhetőség:  WOLF ERIKA tagóvodavezető Tel.: 0630/476 6576 :
– Felújított intézményünk 4 csoporttal működik, melyet homogén és heterogén csoportösszetétel jellemez.
– A jól felszerelt csoport szobák biztosítják a komplex képességfejlesztést. Nagy, füves, részben beton burkolatú udvarral, valamint tornaszobával és fejlesztő szobával is rendelkezik az óvoda. Intézményünk helyi értéke az őszi zsongással egybekötött termésünnepi kiállítás, mely minden év szeptember végén kerül megrendezésre a gyerekek, szülők, óvodai dolgozók szoros összefogásával.
Célunk a különböző kulturális, társadalmi hátterű és a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek iránti érzékenyítés, a gyerekek esélyegyenlőségének növelése. A pedagógiai programunkban a befogadás erősítése kiemelt szerepet kap, ezért is igyekszünk a szülőkkel erős kapcsolatot kialakítani.
– A hagyományok és a környezeti értékek átörökítésében óvodánk szerepet vállal.
A családokkal közösen szervezett ünnepségek, programok, játszóházak lehetőséget biztosítanak arra, hogy jobban megismerjük egymást a közös élmény segítségével.
Fő arculatunk a környezetvédelem, egészségvédelem, a környezet értékeinek megőrzése, népi hagyományok ápolása. Célunk minden gyermeket érzelmi biztonságban, egészséges körülmények között, önmagához képest fejleszteni, azáltal, hogy a tevékenységbe ágyazott, tapasztalatszerzések által váljanak testileg-,
lelkileg-, szellemileg- és szociálisan iskolaéretté, valamint nyitottá a szépre és a jóra.
–  Szeretnénk elérni, hogy gyermekeink érezzék a környezettudatos szemlélet fontosságát és szívesen gyakorolják azt.
Elnyert címeink: Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda.
KERTVÁROSI ÓVODA SIKLÓSI ÚTI TAGÓVODÁJA  
Elérhetőség: KIS GYÖRGYNÉ  (Gabi) tagóvodavezető Tel.: 0630/995 9128 :
– Épületünk földszintjén a Törpike Bölcsőde található, az emeleten négy, vegyes életszervezésű óvodai csoport működik – biztosított a bölcsődéből óvodába lépés zökkenőmentessége.
– Csoportszobáink tágasak, esztétikusak, derűt, meleg hangulatot árasztanak. – Tornatermünk (80 m2) jól felszerelt, esztétikus, barátságos, kiválóan megfelel óvodánk mozgásprofiljának. Mozgásfejlesztésünk kiemelt területe a preventív játékos láb- és tartásjavító torna.  Tagóvodánkban Bozsik foci foglalkozás működik.
KRESZ parkunk kiválóan segíti a közlekedésre nevelést. Óvodánk tágas udvara parkosított, füves, mozgásfejlesztő játékok, tanösvény, fűszerkert áll gyermekeink rendelkezésére.
– Évtizedek óta permanens, sikeres EU pályázataink megvalósításával, fenntartható eredményeinek beépítésével, innovatív módszerek kidolgozásával, alkalmazásával alakítottuk ki sajátos arculatunkat.
Komplex személyiségfejlesztés a „Veronika zeneprojekt” zenepedagógiai módszereivel, amelyet a zene- mozgás- kommunikáció egységeként alkalmazunk.
Kiemelt területünk a környezet és egészségtudatos magatartás kialakítása, – a megvalósított EU projektjeink eredményeinek beépítése mindennapos nevelőmunkánkba. Környezetvédelmi és egészségvédelemi projektjeink kiegészülnek a Zöld Óvoda elvárásainak megfelelő tartalmi elemekkel.
– Óvodánk minden csoportjában sor kerül a Boldogóra foglalkozásokra, amelyeket a pozitív pszichológiai módszertant elsajátított óvodapedagógusaink tartanak, óvodásaink sikerorientált, pozitív életszemléletű lelki fejlődése, belső jóléte érdekében.