Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Bővül az együttműködés a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola és a PEAC között

Bővül az együttműködés a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola és a PEAC között

Tovább bővíti együttműködését a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola és a PEAC. Az új megállapodással a fiú kézilabdázó fiatalok elé egy olyan életpálya-modellt szeretnének állítani, ami segíti az egyetemre bekerülésüket és majdani tanulmányaikat, valamint azt, hogy a tehetséges játékosok a felnőtt csapatba kerülhessenek.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola és a PEAC között atlétika, úszás, vízilabda és kézilabda sportágban fiú és leány szakágban, valamint létesítményhasználat terén már létrejött együttműködés, most a fiú kézilabda vonalon további bővítés kezdődött. A legidősebb sportiskolás gyerekek kiöregedtek az U18-as korosztályból, így ők fogják majd alkotni az egyetemi U20-as együttest, valamint az alsóbb korosztályokkal a teljes felmenő rendszer is biztosítva lesz. A PEAC felnőtt csapatának szakmai irányítását Kovács Gábor, a PSN Zrt. fiú kézilabda szakág szakmai igazgatója veszi át, segítője lesz Kovács Jenő és Szente Gábor. A következő szezontól már ezzel a kooperációval indulnak el a bajnokságban, így is kezdték el a munkát augusztusban.

Image

Kovács Gábor – fiú kézilabda szakágvezető, PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola

  • Sok új játékos van a felnőtt csapatban, akik közül három serdülő, nyolc ifjúsági korú. A tavalyi keretből hatan maradtak. A cél az, hogy a gárda három éven belül az NB I/B-be jusson. Ez végre egy olyan projekt, amit az egyetem, a szakma és a város is támogat. Ilyen szintű összefogás már nagyon régen volt – mondta Kovács Gábor.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskolában 250 fiú kézilabdázik és van hét bázisiskolája. A fiataloknak és a húszfős edzői stábnak óriási motiváció, hogy a fiatalok előtt lesz egy életpálya-modell, ami az egyetemre való bejutásukat, az ottani tanulmányaikat segíti, valamint az, hogy a tehetséges játékosok a felnőtt csapatba kerülhetnek.

Forrás: psnzrt.hu