Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Felavatták a PTE sportcsarnokának új lelátóját

Felavatták a PTE sportcsarnokának új lelátóját

Az 1997-ben átadott Ifjúság úti sportcsarnok az elmúlt 25 évben számos egyetemi sporteseményt szolgált ki, otthont adott NB1-es kosárlabda, kézilabda mérkőzéseknek, rangos vívó, küzdősport viadaloknak, valamint nemzetközi asztalitenisz Interkupa négyes döntőjének. A létesítménnyel kapcsolatosan minden egyes nagy eseményt követően elhangzott, hogy az adottságai és a meglévő infrastruktúra kiváló, azonban egy lelátó nagyon hiányzik. A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, amelynek kosárlabda, kézilabda, röplabda sportágakban a létesítmény a hazai pályája, úgy határozott, hogy a minőségi szurkolói élmény fokozása érdekében felkutatja a pályázati lehetőségeket egy mobil lelátó létesítése érdekében.


A PEAC sikeresen pályázott mind az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságánál, mind a Sportegyesületek Országos Szövetségénél. A két szervezettől kapott támogatásból összesen bruttó 16 millió forintból tudta megvalósítani a 202 fős, az egyesület fekete-fehér színeiben pompázó mobillelátót.


Az egyesület elnöke, Dr. Ács Pongrác a következőképpen foglalta össze a beruházás fontosságát: „A lelátó megvalósítása több okból volt kiemelten fontos, melyek közül hármat emelnék ki. A sportszakmai és szurkolói szempontot nem kell túlzottan magyarázni,

 a 202 ülőhely révén az itt játszott PEAC-os és más egyetemi mérkőzések hangulata jelentősen javulhat. 

A beruházás révén a PEAC újabb elemet valósított meg a saját „Tudás és Sport” stratégiájában célul kitűzött feladatokból, valamint az egyetemi sportstratégiában nevesített rábízott feladatokból.
A harmadik fő indok pedig, hogy a létesítmény méltó legyen a névadójához, Dr. Papp Gáborhoz, aki 2002 és 2012 között töltötte be a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club ügyvezető elnöki pozícióját.”

A nemzeti színű szalagot balról Czéh László szakosztályvezető, Hoffbauer Márk a PEAC ügyvezető igazgatója, Ács Pongrác, a PEAC elnöke, Antalné Papp Erika, Dr. Papp Gábor lánya, Trócsányi András, a Természettudományi Kar dékánhelyettese és Janovics László, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke vágta át.

Az új lelátót pénteken este a kosárlabda NB2 nyugati csoportjának rangadójával, a PEAC-Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mérkőzéssel avatták fel, melyen nagyon magabiztos hazai győzelem született (110-67), így joggal zenghetett az új nézőtérről a meccs végén a „SZÉP VOLT FIÚK”!

Forrás: univpecs.com