Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Felhívás

Felhívás

A Magyar Posta Zrt. egyetemes postai szolgáltató kézbesítőit ért nagyarányú sérülésekre tekintettel felhívjuk a városban kutyákat tartók figyelmét, hogy – az állatok védelméről szóló törvény és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet alapján – kötelesek állataik megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, valamint szökésének megakadályozásáról gondoskodni, továbbá a kerítést oly módon kell kialakítaniuk, hogy az megakadályozza az állat kiszabadulását és mások testi épségének veszélyeztetését.

Az állatok tartása során általánosságban is ügyelni kell arra, hogy az ne veszélyeztethesse más állat, illetve az ember biztonságát.

Emlékeztetjük még az ebtartókat, hogy belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – eb csak pórázon, olyan személy által vezethető, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

Az eb jellemzően agresszív magatartásának ismeretében a szájkosár használata kötelező.

Egyben figyelmeztetjük az ebtartókat, hogy kutya által okozott sérülés esetén számos jogkövetkezménnyel kell szembe nézniük.

Magánterületen történt, vagy onnan kifejtett támadás esetén állatvédelmi bírsággal kell sújtani az ebtartót, továbbá szigorúbb tartási feltételeket is elő lehet írni, végső esetben pedig egyedileg veszélyessé nyilvánítható az állat, ami igen szigorú tartási szabályok alkalmazását eredményezi.

Közterületen szabadon engedett eb általi támadás esetén – a fentiek mellett – az ebtartó szabálysértési felelősségre vonására is sor kerül!

A fentiekre tekintettel kérjük az ebtartókat, hogy fokozottan figyeljenek kutyáikra a személyi sérülések megelőzése céljából!

Kép forrása: Magyar Posta – facebook