Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Folytatódik a Szaturnusz utcai kutyafuttató felújítása

Folytatódik a Szaturnusz utcai kutyafuttató felújítása

A kerítés lakossági kéréseknek megfelelő felújításával folytatja a Szaturnusz utcai kutyafuttató karbantartási munkáit a BIOKOM NKft. A munkálatok szerdán a kerítés egy szakaszának elbontásával kezdődnek és március végéig tartanak.

Tavasszal folytatja a BIOKOM NKft. a Szaturnusz utcai kutyafuttató felújítási munkálatait. Szerdán a kerítést egy mintegy 350 méteres szakaszon elbontják, hogy az elkorhadt tartóoszlopokat és a sérült drótkerítést cserélni tudják. Az új oszlopok a hét második felében már a helyükre kerülnek, az új drótkerítést azonban csak a betonaljzat kötési ideje után tudják ismét kifeszíteni – ez várhatóan március közepén történik meg. A városüzemeltetési társaság munkatársai addig is elvégzik a kapuk karbantartását és újrafestését.

A kutyafuttató fejlesztése ezzel nem ér véget, március végéig a rongálások megelőzése és a közbiztonság növelése érdekében egy vadkamerát telepítenek a helyszínre, a kis kedvencek nagy örömére pedig kutyaügyességi elemekből akadálypálya is létesül.

A Szaturnusz utcai kutyafuttatónál már tavaly is voltak fejlesztések, több mint 100 fát ültettek a futtatón használt ösvények közelébe, elkészült egy esőbeálló, a nyugati oldalon egy új kapu létesült, a beérkezett lakossági jelzéseknek megfelelően pedig a BIOKOM Nkft. gondozásba vette a templom felőli kapunál lévő növényzetet.

A Pécs Jövője Egyesület 2021 nyarán hirdetett lakossági ötletpályázatot két kertvárosi kutyafuttató felújításával kapcsolatban. A társadalmi párbeszédre nyitottak voltak a pécsiek, hiszen összesen csaknem félszáz javaslat érkezett be az ötletpályázatra. A BIOKOM NKft. ezek alapján, a lakossági igényeknek megfelelően kezdte meg tavaly és fejezi be idén a város legnagyobb területű kutyafuttatójának felújítási munkálatait.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata