Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Folytatódnak a víziközmű-fejlesztési munkák, ezúttal a Huszár utcában

Folytatódnak a víziközmű-fejlesztési munkák, ezúttal a Huszár utcában

Az elmúlt hónapokban rendszeres tájékoztatást adtunk arról, hogy az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb víziközmű-fejlesztése zajlik városunkban. A KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosító számú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” elnevezésű önkormányzati projekt mellett folyamatban van a mintegy 8,17 milliárd forintból megvalósuló, KEHOP-2.2.2-15-2021-00168 azonosító számú, „Pécs és térsége szennyvízelvezetésének fejlesztése, csatornahálózatának bővítése Pécsett” elnevezésű állami víziközmű-beruházás is.

Utóbbi projekt keretein belül megvalósul Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljeskörű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes szennyvízelvezetéssel nem rendelkező utcáinak csatornázása. Továbbá megtörténik 3 darab régi pécsi szennyvíz-főgyűjtő fejlesztése, bővítése és egy kisebb hálózati szakasz rekonstrukciója, amely lehetővé teszi az agglomerációs településeken újonnan kiépített csatornahálózaton befogadott szennyvíz megfelelő elvezetését a pécsi szennyvíztisztító telepig.

Pécs kis utcák szennyvízelvezetése munkák – Huszár utca, Mezőszél utca

A fejlesztés során a Huszár utca és a Mezőszél utca déli ági kereszteződésében egyedi aknában künetet alakítanak ki. Az utca szűk keresztmetszeti adottságai miatt a kivitelezés csak teljes szélességű útlezárás mellett végezhető.

2023. szeptember 18-án, hétfőn 9 órától szeptember 22-én, pénteken 16 óráig teljes szélességben lezárják a Huszár utca és a Mezőszél utca kereszteződését, a Huszár utca 1-es számnál. A Huszár utca a lezárás idején zsákutca lesz mind északi, mind déli irányból. A Huszár utca déli szakasza (az 1-es számtól délre) és a Móré Fülöp utca csak az Athinay út irányából érhető el, illetve csak a 6-os út irányába lehet elhagyni a területet.

A Mezőszél utca csak a Huszár utca északi irányából a Szigeti út felől közelíthető meg. A Mezőszél utca zsákutca lesz, a déli szakaszon, az 5. és 13. szám között a zsákutca miatt kétirányú lesz a forgalom ideiglenesen.

Tervezett forgalomkorlátozás a Huszár utcában:

Image 3

Az egész várost érintő útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban az erre a célra létrehozott városi weboldalon találnak részletes tájékoztatást: https://pecsiutfelujitasok.hu/

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakók és a közlekedők együttműködését és türelmét, amellyel segítik a beruházás megvalósulását.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

A Huszár utca – Lovarda utca és az Athinay utat érintő közmű-infrastruktúra fejlesztés projekt megvalósítása tervezetten 2023 novemberéig tart.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata