Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Hétvégén a villányi Rozé Fesztivál alkalmából mentesítő vonat is közlekedik

Hétvégén a villányi Rozé Fesztivál alkalmából mentesítő vonat is közlekedik

Budapest, Villány 2023. július 6. –   A hétvégén, július 7-én és 8-án rendezik meg Villányban a Rozé Fesztivált. A villányi vonatok hosszabb szerelvényekkel indulnak, a hazautazáshoz pedig éjszakai különvonatot is biztosít a MÁV-START. Érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket, Tenkes napijegy néven szezonális jegytermék érhető el a MÁV-Volán-csoport járataira.    

Július 7-én, pénteken több férőhely biztosítása miatt egy helyett két egységgel közlekedik a Pécsről 14:50-kor és 18:50-kor induló, valamint a Villányból 16:22-kor és 20:22-kor induló vonat. Nagy befogadóképességű szerelvénnyel közlekedik a Villányból 21:56-kor induló vonat Pécsre. Július 8-án, szombaton is dupla egységű motorvonattal közlekedik a Pécsről 12:50-kor és 16:50-kor, valamint a Villányból 14:22-kor és 18:22-kor induló vonat. Szintén a minél több utas elszállítása érdekében hagyományos mozdony által vontatott több kocsis szerelvénnyel közlekedik a Pécsről 10:50-kor, 14:50-kor, 18:50-kor és a Villányból 16:22-kor, 20:22-kor, 21:56-kor induló vonat. Július 7-én és 8-án a Magyarbólyról Pécsre 21:24-kor induló vonatról Villány állomáson másik szerelvényre kell átszállni.

A borozást és szórakozást követően a biztonságos hazajutást péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka mentesítő vonat is segíti, ami Villányból éjjel 1 órakor indul, Pécsre 1:43-kor érkezik meg.

A Villányi-hegység vonzáskörzetében – akár a fesztiválra utazáshoz, akár csak a környék felfedezéséhez – érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. Július 1-jétől Tenkes napijegy néven szezonális jegytermék vehető igénybe a MÁV-Volán-csoport járatain.  A Tenkes a Villányi-hegység második legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környéken kirándulóknak nyújt kedvezményes utazást a MÁV-Volán-csoport. A Tenkes napijegy vasúton a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs-Villány között, valamint a Villány-Mohács vonalon érvényes. A Pécs-Mohács-Villány-Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy. A Tenkes napijegy egységesen 1490 forintba kerül. Bővebb információ: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/tenkes-napijegy

A rendezvényről itt található információ: https://villany.hu/programok/roze-fesztival-2023/

MÁVINFORM