Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Ifjúsági koncepció társadalmasítása

Ifjúsági koncepció társadalmasítása

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos feladatának tartja, hogy foglalkozzon a városban élő ifjúság helyzetével, a fiatalokat érintő kérdésekkel és problémákkal, azok kezelési lehetőségeivel.

Pécs Ifjúságpolitikai Koncepciója és Cselekvési Programja a 2017-2022-ig tartó időszakra készült, melynek megújítása, újragondolása aktuálissá vált. Ennek érdekében a Város Közgyűlése 87/2022.(IV.19.) számú határozatában döntött arról, hogy fedezetet biztosít a Város – 2023-2027-ig terjedő időszakra szóló – Ifjúsági Koncepciójának elkészítésére vonatkozó beszerzési eljáráshoz, melynek keretében megbízási szerződés került megkötésre a Nevelők Háza Egyesülettel a koncepció elkészítésére.

A koncepció célja, hogy képet adjon a városban élő ifjúság aktuális helyzetéről, az őket érintő kérdésekről és problémákról, igényekről és szükségletekről, valamint a fiatalság városi környezetben való létfeltételeit és lehetőségeit illető véleményekről, kapcsolódó javaslatokról.

Az ifjúsági koncepció megalkotása amiatt is fontos, mivel a különböző fejlesztések csak akkor lehetnek sikeresek, ha valós helyzetelemzésre épülnek, egységes szemléletű rendszerbe foglalhatóak és a végrehajtás egy tervszerű folyamat eredményeként kerül megvalósításra.

Az elkészült koncepció társadalmasítása keretében 2023. március 20-ig várjuk a lakosság észrevételeit, véleményét, javaslatait az e-mail címre.

A dokumentum megtekinthető: