Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Ingyenes LED-csereprogrammal segítünk a pécsieknek

Ingyenes LED-csereprogrammal segítünk a pécsieknek

2022. augusztus 24.

Pécs vezetése elkötelezett a klímavédelem és egy zöld közösség létrehozása mellett. Az önkormányzat és intézményeinek szakemberei minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a cél elérésében a pécsi családokat is segítsék.

Az egyik ilyen kézzelfogható segítség egy ingyenes LED-csereprogram, amelyet a CYEB jóvoltából, széles társadalmi összefogással valósít meg az önkormányzat.

A program célja, hogy izzócserék révén a családok energiafelhasználása csökkenjen. A pécsi lakcímkártyával rendelkező személyek ingyenes LED izzókra jogosultak, a lehetőség egy online regisztrációt követően nyílik meg.

A lehetőséggel magánszemélyek tudnak élni, a pécsi családok azon tagjai, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval.

Gondolunk azokra is, akik nem gyakorlottak dokumentumok szkennelésében, vagy az internet használatában. Annak érdekében, hogy ők is élni tudjanak a lehetőséggel, regisztrációs pontokat állítunk fel szerte a városban. Ezeken a helyeken kollégáim és önkéntesek segítenek azoknak, akik ezt a regisztráció során igénylik.

A program során telefonos ügyfélszolgálatot is indítunk, a felmerülő kérdésekben kollégáim sietnek a pécsiek segítségére.

Azt, hogy melyik pécsi család hány ingyenes LED izzóra jogosult, a regisztráció során feltöltött adatok alapján a CYEB programja határozza meg.

A program jóval messzebb mutat, mint hogy gyakorlatilag bármely pécsi család ingyen fényforrásokhoz juthat. A LED izzókkal jelentős megtakarítás érhető el, márpedig a ránk váró nehéz időszakban minden megtakarított forintra nagy szükség lesz.

Ráadásul ezekkel a modern fényforrásokkal a környezetet is védjük – a kevesebb elhasznált energia és a ritkább izzócsere kevesebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé.

Legyen Pécs zöld közösségének tagja, regisztráljon és világítson olcsóbban!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Bővebb információ: https://pecs.hu/a-ledjobb-megoldas/