Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / International Seasons

International Seasons

A Pécsi Tudományegyetem egész tanévet átfogó interkulturális rendezvénysorozata.

Számos magyar és angol nyelvű előadással és érdekes programmal vár idén is az International Seasons. A PTE Nemzetközi Igazgatósága által szervezett, immáron az egész tanévben zajló programok egy részét élőben is követni lehet majd a sorozat Facebook oldalán, ahol részletes eseménysort, valamint további információkat, érdekességeket, aktualitásokat is találhat az érdeklődő:
https://www.facebook.com/InternationalSeasonsPTE

Francophone Disco

Február 02. 21:00
Made in Pécs Café (Kazinczy utca 1.)

A DJ pult mögött Jean-Christophe Giraud, a pécsi Alliance Française igazgatója, aki az öt kontinensen szétterülő francia nyelvterületek zenéit osztja meg a pécsi közönséggel.

Érzékeny Egyensúly

Február 08. 18:00
Művészetek és Irodalom háza (Széchenyi tér 7-8)

Érzékeny egyensúly: Hagyományok és modernitás Bhutánban
Valcsicsák Zoltán magyar nyelvű előadása

Engedd magad elmélyülni Bhután elbűvölő birodalmában, ahol a hagyomány és a modernitás finom egyensúlyban táncol. Csatlakozz hozzánk egy lenyűgöző utazásra, és tárjuk fel együtt a tradíció és a modernitás közötti harmóniát. A hagyományos rituálék időtlen suttogásaitól a kortárs előrelépés vibráló pulzusáig fedezd fel Bhután egyedi szövetét, amely a kulturális gyökerek és az innováció örök szeretetét mutatja be. Ebben az előadásban felfedezzük, hogyan éri el Bhután a modern törekvések és kulturális hagyományok finom egyensúlyát.

Valcsicsák Zoltánt először 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba. Ezen az első útján – amelyet több másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott. Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Megírta az első Bhutánról szóló könyvet, kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált és kiállítást, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba. A témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik, és minden évben hosszabb időt Sárkányföldön tölt.

Táncház a Les Alouettes zenekarral

Február 22. 21:00
Nappali Bár (Király utca 23-25)

2024-ben is folytatódik táncházsorozatunk! Ezúttal ismerkedjünk meg a francia népzene és néptánc játékos és könnyed mozzanataival és merüljünk el a hagyomány egy új közegében a Les Alouettes zenekar segítségével

Az International Seasons programsorozat korábbi programjai és további eseményei az alábbi Facebook oldalon találhatóak: https://www.facebook.com/InternationalSeasonsPTE/events
Instagram oldal: @internationalseasonspte