Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / ISMERED A FOGTÜNDÉRT?

ISMERED A FOGTÜNDÉRT?

Általában izgalmas várakozás előzi meg az első tejfogak kipottyanását. A nyugati országokban megalkottak egy mesebeli Fogtündért, aki az éj leple alatt eljön a kiesett tejfogakért, és apró ajándékot hoz helyette. Hazánkban is egyre népszerűbb a Fogtündér legendája.

Baranya megyében a FOGTÜNDÉR azon fáradozik, hogy a tejfogacskák egészségesek legyenek és az esetleges szuvas tejfogak a maradó fogakat ne károsítsák. Ezért szervez rendszeresen szűrést Pécsett, Mohácson, Siklóson és Szigetváron a 6 hós-4 éves gyermekek számára a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával.

A PÉCSI FOGTÜNDÉR – hogy a legendához hű legyen-, ajándékokkal kedveskedik a szűrésen résztvevőknek. A dm és a Jordan felajánlásnak köszönhetően tejfogtartó dobozkákkal és fogkefékkel térhetnek haza a kisgyermekek.

A következő ilyen FOGTÜNDÉR program 2023. április 19-én délután fél négytől lesz Pécsett a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika Gyermekfogászatán, ahol előzetes regisztráció alapján fogadják a gyermekeket. A kertvárosi, a mecsekoldali, a belvárosi és Pécs környéki védőnők közvetítésével – amit nagyon köszönünk- ismét jelentős érdeklődés mutatkozott a játékos fogászati vizsgálatra, hiszen jelenleg csak várólistás helyek vannak. Azonban akik a várólistára jelentkeznek, azokat lemondás esetén értesítjük, illetve az őszi szűrésre biztosítják helyüket.

Siklóson 2023. május 2-án (kedd) 9:30-tól várják a Fogászati Klinika szakemberei a FOGTÜNDÉR szűrésre érkezőket előzetes regisztráció alapján. Regisztráció: