Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Jászó Ádám országos csúccsal ötödik

Jászó Ádám országos csúccsal ötödik

Jászó Ádámmal a soraiban, a 4X50-es mixed gyorsváltó, új országos csúccsal (1:30.24), ötödik helyen zárta a Rövidpályás Úszó Európa-bajnokság szombati versenynapját, Otopeniben. A Magyar Úszó Szövetség honlapján, külön kiemelte Jászó Ádám (PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola) teljesítményét.

A 4×50-es mixed gyorsváltó parádés országos csúcsot úszva (1:30.91), 4. idővel jutott a döntőbe szombaton. Nell Olivér, Jászó Ádám, Senánszky Petra és Ugrai Panna csaknem másfél másodpercet javított az előző rekordon, amit a 2016-os windsori vb-n még a Lobanovszkij-Telegdy-Jakabos-Verrasztó négyes állított fel. A kora esti döntőben pedig újabb országos csúccsal (1:30.24) ötödik lett a 4×50 mix gyorsváltó.

A Magyar Úszó Szövetség honlapján, külön kiemelte Jászó Ádám (PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola) teljesítményét: “Annyit viszont muszáj megjegyezni, hogy Jászó Ádám úgy vált, amit magyar úszótól még nemigen láttunk: négy fellépés, négy elképesztő reakcióidő – 0.22, 0.13, 0.10, 0.11, és a sebessége sem rossz. Korántsem mellesleg, Sós Csaba (szövetségi kapitány) azért ragaszkodott a bukaresti szerepléséhez, mert elkélhet egy sebesebb tag még a 4×100-as nagypályás gyorsváltóba. Mondjuk úgy, a pécsiek óriása épp beválni készül ebben a szerepben.”

Forrás: psnzrt.hu