Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a Pécsi Tudományegyetemen

Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a Pécsi Tudományegyetemen

A projekt célja a Pécsi Tudományegyetem elsősorban orvosi-, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának fejlesztése annak érdekében, hogy mint a Dél-Dunántúl kiemelkedő felsőoktatási intézménye, versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. Mindezt a legjobb elérhető technológia kritériumának megfelelő fejlesztések biztosítják.

A fejlesztés a PTE valamennyi karának együttműködésében valósult meg, a fejlesztéssel érintett karok a következők: Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK), Általános Orvostudományi Kar (ÁOK), Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK), Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK), Egészségtudományi Kar (ETK), Közgazdaságtudományi Kar (KTK), Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK), Műszaki és Informatikai Kar (MIK), Művészeti Kar (MK) és Természettudományi Kar (TTK).

A fenti karokon a gyakorlati és elméleti képzések javításának érdekében az „A” beruházási elem részeként megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, a „B” beruházási elem részeként pedig orvosi, fogorvosi, gyógyászati, klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A fenti célok mellett megvalósult a projekt horizontális célja: a WIFI elérések kiépítése valamennyi fejlesztéssel érintett karon, valamint a nők távmunka lehetőségeit, digitális kompetenciafejlesztést elősegítő IT eszközök beszerzése és a hallgatói terek gyerekbarát megújulása. A projekt elsődleges célcsoportja a hazai és külföldi hallgatók voltak, mint az eszközöket, modernizált hallgatói tereket rendszeresen használók, másodlagos célcsoport az oktatók, kutatók, intézményi dolgozók, együttműködő vállalatok, külső partnerek.

A projektelemek az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, „A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése” projekt keretében valósult meg bruttó 7,6 Mrd Ft összértékben. A projektről bővebb információt a https://projektek.pte.hu/hu oldalon olvashatnak.