Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Két aranyérem és két ötödik helyezés a Szentesi Takarék Kupán

Két aranyérem és két ötödik helyezés a Szentesi Takarék Kupán

A szentesi vízilabda edzőtábor utolsó három napján a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola csapatai részt vettek az egyik legnagyobb hazai utánpótlás tornán, a Szentesi Takarék Kupán, amelyen a négy együttes két aranyérem mellett, két ötödik hellyel öregbítette a pécsi vízilabdázás hírnevét.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola Vízilabda-szakosztályának beszámolója:

“Tartalmas egy hetet töltött el Szentesen a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola Gyermek III., Gyermek IV., Baby I. és Baay II-es korosztályú 52 fiatal játékosa a vízilabdaszakosztály négy edzőjével. A hamarosan rajtoló szezon előtti utolsó simítások miatt nagyon fontos volt az edzőtábor, amely során a Szentesi Üdülőközpont volt fiataljaink főhadiszállása. A helyszín már csak azért is volt különleges, mert a strand területén, gyakorlatilag minden kéznél volt. Egy helyen lehetett megoldani a száraz és vizes edzéseket, lehetet edzőmeccseket játszani, itt lehetett a gyerekek étkeztetését is megoldani – mennyiségi és minőségi szempontól is kiváló ételekkel –, és a szállás miatt sem kell kellett máshová menni, hiszen a központban 3-5 fős modern üdülőházakban pihenhették ki a fiatalok a napi munka fáradalmait.

Az edzőtábor utolsó három napján csapataink részt vettek az egyik legnagyobb hazai utánpótlás tornán, a Szentesi Takarék Kupán, amelyen négy együttesünk két aranyérem mellett két ötödik hellyel öregbítette a pécsi vízilabda hírnevét.”

Eredmények

2011-es korosztály:

Csoportmeccsek

PSN Zrt. – BVSC 22-2

Mórahalom – PSN Zrt. 3-13

PSN Zrt. – Hódmezővásárhely 3-3

Szeged – PSN Zrt. 8-6

Az 5. helyért

PSN Zrt. – Szentes 11-9

2012-es korosztály:

Szentes – PSN Zrt. 4-9

Eger – PSN Zrt. 6-15

Fehérvár – PSN Zrt. 11-18

FTC – PSN Zrt. 6-10

Döntő

PSN Zrt. – Steaua Bukarest 3-2

2013-2014-es korosztály:

Szentes – PSN Zrt.(2013) 8-17

Sopron – PSN Zrt.(2013) 6-22

Steaua Bukarest – PSN Zrt.(2013) 2-22

Mórahalom – PSN Zrt.(2014) 8-6

PSN Zrt.(2014) – Fehérvár 9-9

PSN Zrt.(2014) – Csabai Csirkefogók 16-3

FTC – PSN Zrt.(2014) 10-5

Az 5. helyért

Steaua Bukarest – PSN Zrt.(2014) 7-13

Döntő

PSN Zrt.(2013)  –FTC 10-4

Pécsi különdíjasok:

2011 – Csabai Máté (a legjobb pécsi játékos)

2012 – Becsei Ádám (a torna legjobb játékosa)

2012 – De Blasio Manolo (a legjobb pécsi játékos)

2013 – Czibolya Áron (a torna legjobb kapusa)

2013 – Szőts Ábel (a legjobb pécsi játékos)

2014 – Krizsán Márton (a legjobb pécsi játékos)

Így látták az edzők:

Krizsán András (2011): – Ez a csapat még nagyon épülőben van. Van, aki nemrég az úszás helyett választott minket, van, aki egészségügyi okok miatt félév kihagyás után tért vissza és van, aki a közelmúltban más városból költözött Pécsre. Ennek a csapatnak a harmadát fiatalabb játékosok alkotják, akik most saját korosztályukban vitézkedtek, ráadásul egy meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett iskolai elfoglaltság miatt, ezért két-három cserével játszottuk le a mérkőzéseket. Ezen a tornán az 5. helyezést értük el, 5 mérkőzésből 3 győzelem, 1 döntetlen és egy szoros mérkőzésen 1 vereség a mérlegünk. Amiért jöttünk, hogy sokat játszunk és elfáradjunk, az maradéktalanul teljesült. A gyerekek mindent kiadtak magukból ezen a héten. Amit elvárok a játékosaimtól, hogy fegyelmezettebbek és figyelmesebbek legyenek az edzéseken és a mérkőzéseken. Ebben sokat kell fejlődniük.

Vörös Tamás (2012): – Az első mérkőzésünket a házigazda ellen játszottuk, ahol magabiztosan játszottunk az első perctől az utolsóig. A második összecsapást az Eger ellen vívtuk meg ,ahol az előzőhöz hasonlóan stabilan védekezve és precízen, de mégis a kellő agresszivitással támadva uraltuk a mérkőzést. A második nap következett a Fehérvár együttese. Az elején sajnos belealudtunk a mérkőzésbe, de hamar felébredt a csapat és sikerült kialakítani egy nagyobb előnyt, amelyet a végéig tudtunk tartani. Nem sokkal később az FTC ellen ugrottunk a vízbe. Itt sajnos megint nem kezdtünk jól, de hála pár egyéni megmozdulásnak, megfordítottuk a mérkőzést és győzni tudtunk. A harmadik napon játszottuk a döntőt. A Bukarestről tudtuk, hogy jó csapat és nem lesz könnyű gólt lőni nekik. Ez így is volt, mert az első félidőben nem tudtunk betalálni az ellenfél hálójába. Hála a remek kapusteljesítménynek és az agresszív védekezésnek a meccsen összesen kettő büntetőt tudtak gólra váltani. Nekünk a második félidőben sikerült betalálnunk háromszor is.

Arató Zoltán (2013): – Az egyhetes edzőtábor végén részt vettünk az általunk rendszeresen látogatott Takarék Kupán. A tornára két csapattal neveztünk a Bébi korcsoportba, 2013, 2014 -és fiatalabb korosztállyal. Az alapozó időszak végére esett a torna, ezért lehetősségünk volt felmérni, hogy hol tartanak csapataink a felkészülésben. A látottakkal elégedettek lehettünk, mind technikailag mind taktikailag. Az idősebb csapatunk minden mérkőzését magabiztosan nyerte, a döntőben a Ferencváros csapatát sikerült legyőznünk. A fiatalabb játékosokból kialakított második csapatunk is megállta a helyét, és négy riválist is megelőzve az 5. helyezést érte el! A tanulságokat végiggondolva, csapatépítésre kiváló volt az edzőtábor! A Szentesen eltöltött egy hét mindenben segítette csapatainkat, hogy még nagyobb lelkesedéssel folytassuk tovább a munkát.

Gergó Bence (2014): – A 2014-es csapatunk ezelőtt még sosem játszott így együtt, ezért az előzetes elvárás feléjük a folyamatos fejlődés és a csapattá érés volt. Három nap alatt öt meccset játszottak, és 2 győzelemmel, 1 döntetlennek és 2 vereséggel a torna 5. helyén (9 csapatból) zártak, az egy évvel idősebb játékosok ellen játszva. Kijelenthetem, hogy a torna előtti elvárások maximálisan teljesültek, a meccsek alatt a csapat folyamatosan javuló játékot mutatott és a játékosok egyénileg is sokat fejlődtek, amit remekül bizonyít az a tény, hogy a tornát megnyerő 2013-as pécsi keretbe 3 játékos is a fiatalabbak közül került fel. Közülük is ki kell emelnem Krizsán Márton teljesítményét, akit a csapat legjobb játékosának választottak.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola Vízilabda-sakosztálya várja a közepes úszástudással rendelkező, 2013-2014-ben született fiatalokat,valamint a 2015-ben vagy 2016-ban született, alapfokú úszástudással rendelkező gyerekek jelentkezéséet is.

Forrás: psnzrt.hu