Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Kis klímahősök nagy akcióban

Kis klímahősök nagy akcióban

A Fenntarthatósági Témahéttel összhangban, valamint a PTE Zöld Egyetem Program támogatásával a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolája is csatlakozott az idei „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz, mely hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma. A diákok a Föld napján, április 22-én az iskola környékét tisztították meg a szeméttől.

A mozgalom immár tizenkettedik éve ösztönzi az általános- és középiskolásokat, valamint szüleiket és tanáraikat az elhagyott hulladékok gyűjtésére, környezetünk megtisztítására. A  a PTE Gyakorló Iskolájának diákjai kis csapatokban, kesztyűben, szemeteszsákokkal felszerelkezve az iskola főbejáratától indultak útnak, hogy megtisztításák, megszépítsék a környéket.

Az iskola, ökoiskola révén minden évben kiveszi részét a szemétszedésből, a program pedig minden alkalommal nagyon népszerű, legfőképpen az alsósok körében. Idén 200 diák vett részt az akcióban. Az intézmény egyik kiemelt célja a környezettudatosságra nevelés, ami nem csak a tanórákon, hanem azon túli tevékenységek formájában is helyet kap a mindennapokban.

További információ…