Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Konkoly Zsófia felkészülését támogatja a Nyitrai Csoport

Konkoly Zsófia felkészülését támogatja a Nyitrai Csoport

A Nyitrai Csoport évtizedek óta elkötelezett támogatója a pécsi sportéletnek. A közelmúltban született megállapodás arról, hogy a jövőben Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok, kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok úszó felkészülését támogatják azzal, hogy rendelkezésére bocsátanak egy Suzuki típusú gépjárművet. A személygépkocsit hétfőn, ünnepélyes keretek között adták át a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola versenyzőjének.

A Nyitrai Csoport úgy döntött, hogy Konkoly Zsófia paralimpiai bajnok úszó felkészülését segítve rendelkezésére bocsátanak egy Suzuki típusú gépjárművet. Az autót sajtónyilvános esemény keretében adták át a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola versenyzőjének.

– A Nyitrai Csoport mindig is a közösség része volt, és mindig is szívügyünknek éreztük, hogy segítsünk és támogassunk olyan területeket, amelyek mélyen érintik az embereket – fogalmazott az ünnepélyes eseményen Presits Balázs, a Nyitrai Csoport kereskedelmi igazgatója. Ha a sportról beszélünk meg kell említenünk pécsi kosárlabdát és úszást, ha a művészetről, akkor kiemelném a pécsi Voisingerst, de említhetném a Pannon Filharmonikusokat is. A sporton belül a paralimpia kiemelt fontossággal bír számunkra. Az olyan kivételes sportolók, mint Konkoly Zsófia is, inspirálnak minket és mindenkit, legyen szó akár a kitartásról az elszántságról vagy a küzdelemről. Ők példaképek a világnak, és büszkén vállaljuk, hogy támogathatjuk őket az álmaik elérésében.

– Ezzel a gesztussal nemcsak egy járművet adunk át, hanem szeretnénk elmondani, hogy cégünk elismeri az önfeláldozó munkát és az értékteremtő tevékenységet, amelyet ezek a sportolók képviselnek. Ez egy szimbóluma is annak, hogy Nyitrai Csoport mindig is hű marad értékeihez és céljaihoz. Arra törekszünk, hogy ne csak autókat értékesítsünk, hanem a közösség számára értéket teremtsünk – mondta köszöntőjében Kiss Norbert, az FX Autóház Márkakereskedés vezetője.

Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a mai esemény nem jöhetett volna létre Nyitrai József és munkatársai sport iránti elkötelezettsége, valamint Konkoly Zsófia kitartó munkája és nagyszerű eredményei nélkül.

– Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ép és parasportolóknak rendkívüli példát mutat Konkoly Zsófi. Az elmúlt időszakban olyan világraszóló sikereket ért el, ami feljogosít minket arra, hogy a párizsi olimpiáig segítsük a felkészülését.

– Jelenleg nem tudok olyan paraúszót mondani, aki hasonló támogatásban részesülne, szóval nagyon örülök és hálás vagyok. Bízom benne, hogy balesetmentes lesz a következő időszak – fogalmazott a paralimpiai bajnok úszó.

Konkoly Zsófia jelenleg a manchesteri világbajnokságra készül. A megmérettetésen 70 ország több mint 600 sportolója vesz részt július 31. és augusztus 6. között.

Kép, szöveg forrása: PSN Zrt.