Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Már beválthatók a rászoruló családok piaci élelmiszer-utalványai

Már beválthatók a rászoruló családok piaci élelmiszer-utalványai

Május 2-tól már beválthatók azok a háztartásonként 20 ezer forint összegű piaci élelmiszer vásárlási utalványok, melyekkel a pécsi önkormányzat a szociálisan rászoruló családokat segíti. A beváltóhelyeket egyedi jelölésű zászlók, táblák és matricák segítségével lehet felismerni.

Május 15-ig még igényelhető a rendkívüli természetbeni támogatás, háztartásonként egyszeri alkalommal. A sorszámozott utalványokat a támogatásban részesülők a Területi Szociális Központokban vehetik át. Május 2-ig már több mint ezer család igényelte az önkormányzat új támogatását.

Támogatásra azok jogosultak, akiknek egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 142.500 forintot, többszemélyes háztartásában pedig egy főre a 114.000 forintot. Jogosultak továbbá az utalványra azok a háztartások, melyek tagja 70. életévét betöltötte és egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 171.000 forintot, több személyes háztartás esetén pedig egy főre a 142.500 forintot.

Az utalványok – melyeket 500, illetve 1000 forintos címletekben bocsátunk ki – a Pécsi Vásárcsarnokban, a Hajnóczy utcai piacon, valamint megnyitását követően a Diána téri piacon a kijelölt elfogadóhelyeken 2024. november 30. napjáig használhatók fel.

– Örömmel tapasztaltuk, hogy a rászoruló pécsi családokat célzó támogatás híre eljutott az érintettekhez, és több mint ezer család élt már a lehetőséggel. Köszönöm a Területi Szociális Központokban dolgozó kollégák segítségét, akik abban is partnereink voltak, hogy a mozgásban korlátozott igénylők számára eljuttatták az utalványokat. Bízom benne, hogy minden igényelt utalványt sikerül beváltani, amivel a családokat tudjuk segíteni, és a három felújított pécsi piacon árusító termelők és kereskedők számára is jelentős plusz forgalmat generál – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata