Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Megkezdődött az új pécsi Vásárcsarnok épületének műszaki átadás-átvétele

Megkezdődött az új pécsi Vásárcsarnok épületének műszaki átadás-átvétele

2022. március 16. napjával kezdetét vette a több ütemben történő műszaki átadás-átvételi folyamat első üteme a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projektben.

A megindított eljárás a Vásárcsarnok épületére, valamint annak közvetlen közúti kapcsolataira terjed ki, azaz a Vásárcsarnokra, illetve a mellette elhelyezkedő Ipar utcai körforgalomra, Ipar utcai buszmegállóra és az épület keleti oldala mellett található 47 férőhelyes parkolóra.

A projekt keretében megvalósítandó további műszaki tartalmak szerződés szerinti ütemezéssel készülnek továbbra is. Külön eljárás keretében fog lezajlani a külső, északi oldali fedett piactér, illetve a Bajcsy-Zsilinszky utcai buszmegálló áthelyezése. Az ezekkel kapcsolatos lakossági és bérlői igények megvalósítását az eredeti szerződés módosításával, többlet műszaki tartalomként rögzítették, a kivitelező a módosított szerződés alapján végzi ezeket a munkálatokat.  

A vásárcsarnok és a körforgalom, illetve a parkoló építése hatósági engedélyek szerint történt, így ezek műszaki átadásának lezárását követően – tervezetten április közepén – indulnak el a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások. A hatósági engedélyezési eljárások során kiadott engedélyek jogerőre emelkedését követően költözhetnek be a bérlők a csarnokba, és erre az időpontra megtörténik a régi vásárcsarnok előtti buszmegálló áthelyezése is az új épület elé.

Abban bízunk, hogy nyáron, legkésőbb július első felében már a vásárlók előtt is megnyithat majd az új csarnok. Itt az egyes árucsoportokat értékesítők külön egységekben, tagoltan lesznek megtalálhatók, helyüket piktogramok is jelölik majd, ez megkönnyíti majd a vásárlást a betérő pécsieknek. Lesz ételudvar és egy Zsolnay-ivókút is. Az új csarnok legnagyobb értékei azonban maguk az árusok és a portékáik lesznek, különösen örülök annak, hogy a nemrég lebonyolított őstermelői pályázat révén újabb helyi őstermelők kínálatával gazdagodik majd a csarnok. A szélesebb kínálat a reményeink szerint új vásárlókat vonz a csarnokba a megszokott vevők mellé – mondta el Auth István, a terület önkormányzati képviselője.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat