Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Pécs: a Mi városunk kiadványMegnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Megválasztották a legkiválóbbak közül Pécs város TOP borát

Megválasztották a legkiválóbbak közül Pécs város TOP borát

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata „Pécs Város Bora 2024” címmel ismét pályázatot hirdetett Pécsi borvidék bortermelői számára.

A versenyre számos pécsi borvidéki termelő nevezett, a borokat nyolc tagú szakmai zsűri bírálta el. Az esemény védnöke Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, a zsűri szakmai elnöke pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője volt, aki kiemelte, hogy valóban nem volt könnyű dolga a zsűritagoknak, hiszen számos kiváló bort neveztek.

A zsűri idén három kategóriában – fehér, cirfandli és vörös – hirdetett győztest, és azok közül választotta meg a Pécs Város Bora fődíjasát. A top bor a Belward Pincészet 2019-es Preferito Kékfrankosa lett, egyúttal a legjobb vörösbor címet is ez a tétel érdemelte ki.

Pécs Város Bora lett fehér kategóriában a Planina Borház 2023-as Fehér Kadarkája, a cirfandlik versenyét a Hárs Pincészet 2023-as édes Cirfandlija nyerte.

A borok közvetlenül a termelőktől és az eseményt támogató partnerünktől, a Pannon Borbolton keresztül is elérhetőek a borkedvelők számára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata