Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Mindenki pécsi akar lenni

Mindenki pécsi akar lenni

Pályaválasztási fesztivált szervez a Pécsi Tudományegyetem.

Már előzetesen több mint kétezren regisztráltak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kiemelt beiskolázási rendezvényére, az október 14-i Irány a PTE! Kultúrfesztre. Az e hét pénteki, Expo Centerbe meghirdetett rendezvény mutatja: a PTE és képzései iránti érdeklődés töretlen a középiskolások körében.

A rendhagyó pályaválasztási fesztivál célja, hogy a leendő egyetemi hallgatókat megismertesse a Pécsi Tudományegyetem által kínált széles képzési és szolgáltatási portfólióval. Emellett bemutatják azt is, hogy a PTE sokkal több, mint egy felsőoktatási intézmény a sok közül: a PTE Családba tartozni életre meghatározó élmény.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt hagyományos és innovatív ötletek házasítása, hiszen a karokat és képzéseket, egyetemi szolgáltatásokat bemutató standos kiállítói tér mellett szakmai előadások, tanácsadások várják a középiskolásokat, szüleiket és pedagógusaikat, ugyanakkor az egyetemi fesztiválhangulatot is megidézik a Pécshez és az egyetemhez kötődő fellépők koncertkavalkádjával, játékos programelemekkel, selfie-pontokkal, nyereményjátékokkal.

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O’Sullivan, Mehringer és Pixa, dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a PTE adjunktusa, aki nem mellesleg a 30Y együttes frontembere. A rendezvény kiemelt partnere Pécs városa. Az önkormányzat és a városi cégek is megjelennek majd, de a PTE céges partnerei közül is többen kiállítanak.

A Kultúrfeszt október 14-én, pénteken 10:00 órától 17:00 óráig látogatható, a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött (ami a helyszínen is lehetséges). A program részletes információit a kapcsolódó honlapon (http://felveteli.pte.hu/kulturfeszt), valamint a hivatalos Facebook eseményben (3. Irány a PTE! Kultúrfeszt | Facebook) teszik közzé a szervezők.