Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Mocsári Bence ezüstérmes!

Mocsári Bence ezüstérmes!

Az ausztriáliai Devonportban kezdődött meg az idei paratriatlon világbajnoki sorozat, ahol Mocsári Bencének szurkolhattunk. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola paratriatlonistáját egy kerékpáros technikai hiba is hátráltatta, mégis az eddigi legelőkelőbb helyezést érte el a legmagasabb szintű World Series versenyen. A remek szezonkezdésnek köszönhetően, Mocsári Bence értékes paralimpiai kvalifikációs pontokat szerzett, valamint tovább erősítette helyét a ranglistán.

Mocsári Bence beszámolója:

„Az elmaradt Abu Dhabi világkupa után kicsit csalódottak voltunk, sokat készültünk arra a versenyre, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is. De nem kellett egy hetet sem várnunk, hogy végül csak elkezdődjön a versenyszezon Devonportban, Ausztráliában. Az úszást nagyon élveztem. A hullámok kicsit nehezítették a haladást és mondjuk pár deci vizet is nyeltem, de sikerült az elsőkkel kijönnöm. A devonporti verseny kerékpáros pályája nagyon kemény. Izgalmas és élvezetes, mert sok benne a kanyar és a 180°-os visszafordító, de a sok kigyorsítás egészen keményen hat a szervezetre. Ráadásul az egyik kanyarban leesett a láncom, amit sikerült egészen gyorsan visszaraknom, ennek ellenére is értékes másodperceket veszítettem, emellett az edzőm is szívroham közeli állapotba került. Ezek után még erősebben tekertem, hogy behozzam a szerzett lemaradást. Ezt persze a lábaim nem hálálták meg a futáson. Nehéz, görcsös lábakkal indultam neki a verseny utolsó etapjának, az 5 km futásnak. Keményen küzdöttem a második helyért, de sajnos ma nem volt bennem annyi, hogy az első helyezettet megszorongassam. Az év első versenye mindig nagyon fáj, ez most sem volt másként, azonban sikeresen vettem az akadályokat és végül ennek meg lett a gyümölcse, egy ezüstéremmel térhettünk haza.”

Tóth Szilárd edző értékelése:

„Bence kiváló versenyzést produkált a technikai probléma ellenére is. Az elmúlt két hónap nagyon kemény volt, mert egy háromhetes edzőtábor után két nap itthon tartózkodással vágtunk neki ennek a több mint két hetes versenysorozatnak. Most kis pihenő után visszatérünk a nyugodtabb mennyiségi munkához. A megszerzett pontokkal Bence ismét előrelép a kvalifikációs ranglistán. Most már egész nyugodtan kijelenthetjük, ott lesz Párizsban!”

Mocsári Bencének és edzőjének, Tóth Szilárdnak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!