announcement

 

Neves szakmai díjakat vehettek át pécsi távhős szakemberek
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Neves szakmai díjakat vehettek át pécsi távhős szakemberek

Neves szakmai díjakat vehettek át pécsi távhős szakemberek

Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatója a szakma legrangosabb kitüntetésében részesült

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) Vida Jánost, a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatóját Knuth Károly Díjjal tüntette ki. A Knuth Károly szakmai díjat a szövetség elnöksége ítéli oda a magyar távhőszakma kiemelkedő személyiségeinek, életútjuk és szakmai tevékenységük elismeréséül.

„Vida János a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének alelnöke 16 éve a távhőszakma karakteres, sokoldalú, szakmailag és emberileg is elismert, meghatározó személyisége. Kiemelt szerepe van a pécsi távhőszolgáltató sikeres és eredményes működésében, a komlói és pécsi távhőszolgáltatás fejlődésében. Aktív tevékenységével hozzájárul a távhőszolgáltatás és a távhőszakma elismertségéhez, a távhőszolgáltatók és a felhasználók érdekeinek védelméhez.

A Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki Karán okleveles bányamérnökként végzett, később a Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, okleveles könyvvizsgáló képesítéssel is rendelkezik. Nevéhez kötődik a Komló megújuló alapú távhőszolgáltatását biztosító biomassza fűtőmű kialakítása. Alapos elméleti és nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező, felkészült vezetőként a pécsi távhőszolgáltatót tíz éve irányítja, ahol megteremtette a cég stabil gazdálkodásának alapjait. Irányítása alatt a sikeres KEOP, KEHOP pályázatoknak köszönhetően folytatódhatott a társaság tömbhőközpont-átalakítási programja, az elöregedett távhővezeték-szakaszok korszerűsítése, új lakó- és középületek távhőre kapcsolása.” – így összegezte a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége Vida János szakmai pályafutását és érdemeit.

A kitüntetést november 5-én adta át dr. Orbán Péter, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének főtitkára. A rendezvényen további két fiatal pécsi távhős szakember, Gyenis Miklós, a PÉTÁV Kft. minőségügyi vezetője és Juhász Dániel, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatója dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerésben részesült. Erre a díjra azok a 35 év alatti fiatalok pályázhatnak, akik a szövetséggel együttműködési megállapodást kötött felsőoktatási intézmények hallgatói, vagy a MaTáSzSz tagvállalatainak szakemberei. Pályázni a távhőellátás műszaki, energiagazdálkodási, gazdasági, fogyasztóvédelmi és szabályozási területeinek egyikére vonatkozó tanulmánnyal lehet. Gyenis Miklós „Szolgáltatói hőközpontok rekonstrukciója az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer keretében”, Juhász Dániel pedig a „Társasház melegvízellátása lakáshőközpontokkal” című tanulmányával pályázott.