Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Nyáron is segítené a városvezetés a rászoruló gyermekeket

Nyáron is segítené a városvezetés a rászoruló gyermekeket

Egész évre igényelhetnek bérlettámogatást a gyermekvédelmi ellátásban részesülő pécsi általános iskolások, amennyiben a közgyűlés elfogadja az erre vonatkozó rendelet módosítását. Ezzel mintegy 200 nehézsorsú gyermek juthat a nyári vakáció idejére is támogatott buszbérlethez.

A tanulói bérlettámogatást azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek vehetik igénybe, akik pécsi köznevelési intézmény 1-8. évfolyamán tanulnak, és az iskolába járáshoz, illetve rendszeres sport vagy művészeti tevékenység folytatásához busszal kell közlekedniük. A támogatás a helyi tanulói bérlet árának 90%-a, így a támogatott gyermekeknek alig 400 forintért, vagyis egy vonaljegy áránál is kevesebbért vásárolhatnak havi bérletet Pécsett. Ezt a támogatást eddig szeptember 1. és június 30. között, a szorgalmi időszakban vehették igénybe az érintett családok, ezen változtathat a márciusi közgyűlés.

– A tanulói bérlettámogatást jelenleg mintegy 180 gyermek után veszik igénybe a pécsi családok. Sokan jelezték közülük, hogy a támogatásra a nyári időszakban is szükségük lenne, mivel a város területén működő tanodákba, napközis táborokba való eljutáshoz, továbbá a nyári szünidei étkeztetés igénybevételéhez is szükségük lenne buszbérletre. Ezért azt javasoljuk a közgyűlésnek, hogy a bérlettámogatás időtartamát az önkormányzat a nyári szünetre is hosszabbítsa meg, így a kedvezményes utazás lehetősége egész évben biztosított lehet a leginkább rászoruló gyermekek számára – mondta el Nyőgéri Lajos, Pécs szociális területért felelős alpolgármestere.

A rendelet módosításáról március 19-i ülésén dönt a pécsi közgyűlés.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata